Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 1. 2016,
13.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL VSV Beljak KAC Celovec Sapa Fehervar Innsbruck Graz 99ers

Torek, 19. 1. 2016, 13.43

6 let, 6 mesecev

Največja točkovna praznina na bojih s Celovcem, še najbolje jim je šlo proti Beljaku in Sapi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpija je četrto sezono zapored redni del lige EBEL končala v spodnjem domu in bo vstopnico za izločilne boje iskala v kvalifikacijah. Tako kot Beljak, Celovec, Sapa Fehervar, Gradec in Innsbruck.

Konec je rednega dela razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem si je šest najboljših že priigralo končnico. Štiri moštva – Salzburg, Linz, Dunaj in Znojmo – so ista kot lani, tragičnega junaka Beljak in madžarsko Sapo Fehervar pa sta letos v zgornjem domu zamenjala Bolzano in Dornbirn. Prvih šest moštev rednega dela se bo na desetih tekmah med seboj udarilo za čim boljše izhodišče pred končnico in morebitno izbiro četrtfinalnega nasprotnika.

Še dve vstopnici

Olimpija je po pričakovanju prvi del končala na dnu razpredelnice, a ji, kot še petim drugim, sistem tekmovanja daje drugo priložnost. Moštva na mestih med 7 in 12 se bodo namreč na desetih dodatnih tekmah (med 22. januarjem in 21. februarjem) med seboj pomerila za dve dragoceni četrtfinalni vstopnici.

Dodajmo, da so najboljša štiri moštva spodnjega doma v kvalifikacije odnesla bonus točke. Prvi nasprotnik ljubljanskega tabora v drugem deluBeljak, ki mu je na koncu kljub zadnji zmagi za uvrstitev med prvih šest zmanjkala točka, šest, Celovec štiri, Sapa Fehervar dve in Gradec eno.

Proti enim Korošcem nič, proti drugim malce bolje

Poglejmo, kako uspešna je bila Olimpija v rednem delu letošnje sezone proti ekipam, ki jo čakajo v nadaljevanju tekmovanja.

Na obračunih z Beljakom Žige Panceta in Mihe Verliča je od mogočih 12 točk zbrala štiri, enkrat ga je premagala, eno točko pa si je izborila še za poraz po kazenskih strelih. Enak rezultat ji je uspel na tekmah s Sapo Fehervar, ki jo je prav tako enkrat premagala, eno točko pa proti Madžarom osvojila po porazu proti Madžarom.

Po dve od mogočih 12 točk so Ljubljančani osvojili na srečanjih z Gradcem in Innsbruckom, ki jim je zadal enega od najvišjih porazov (1:8). Oba kluba so premagali enkrat, a šele po podaljšku oziroma izvajanju kazenskih strelov.

Najbolj je zeleno-bele glava bolela po obračunih z rdečimi zmaji iz Celovca, saj jim jih v tej sezoni ni uspelo premagati niti enkrat, še več, proti Korošcem na štirih tekmah niso dobili niti točke.

Olimpija je tako od mogočih 60 točk, te so bile na razpolago na 20 tekmah z nasprotniki, ki ji bodo nasproti stali tudi v drugem delu, osvojila skromnih 12 točk.

Ne spreglejte