Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2014,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Anaheim Ducks končnica Chicago Blackhawks

Sobota, 17. 5. 2014, 11.44

8 let

"Najboljše igramo, ko je to najbolj potrebno," pravijo Anže Kopitar in Kralji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti moštva Los Angeles Kings so se uvrstili v finale zahodne konference lige NHL. Na odločilni sedmi tekmi polfinalne serije so pometli z Anaheimom. Zdaj jih čaka dvoboj z branilci naslova.

"Videti je, da najboljši hokej igramo ravno takrat, ko smo potisnjeni v kot. Takrat igramo z mešanico obupa in nuje," je po tekmi povedal najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je z 19 točkami (pet golov in 14 podaj) tudi najboljši strelec letošnje končnice lige NHL. Dodal je: "Nihče ni pričakoval, da bo to tekma z veliko goli, a po Justinovem (Williams, op. p.) zadetku smo preprosto poleteli. Počutili smo se dobro, zavedali smo se, da moramo odigrati najboljšo tekmo serije, in mislim, da smo tudi jo."

Spet je udarila naveza Kopitar – Gaborik

LA Kings so spet dokazali, da so v odločilnih sedmih tekmah skoraj nepremagljivi, naveza Kopitar – Marian Gaborik je spet udarila, Slovenec in Slovak sta proti Anaheimu zbrala 18 točk (sedem golov), Gaborik pa je ob Justinu Williamsu in Bradu Richardsu pravi strokovnjak za sedme tekme. Omenjena trojica jih je v "playoffih" odigrala šest in nobene izgubila, naš Anže Kopitar je odigral tri in se prav tako vselej veselil zmage. "Ti fantje vodijo naš napad. Ni dvoma, takšni igralci, ki so odigrali že številne sedme tekme, naredijo razliko, igri dajejo ton," je bil na svoje igralce ponosen trener LA Kings Darryl Sutter.

Nekoliko pokvarjeno slovo finske legende

"To je res veliko razočaranje. Bili sta samo dve možnosti, ali veličastna zabava ali izjemno razočaranje. Od zabave žal ne bo nič," je bil po svoji zadnji tekmi v ligi NHL razočaran 43-letni finski veteranTeemu Selänne, ki je imenitno kariero – v najmočnejši hokejski ligi na svetu je odigral 21 sezon – kljub bolečemu porazu sklenil ob bučnih ovacijah ljubiteljic in ljubiteljev hokeja v Anaheimu. S trkanjem s palicami po ledu so se mu poklonili tudi Kralji. "Bila je smešna tekma, imeli smo svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili," je še povedal zdaj že hokejski upokojenec.

"Zdelali so nas živci," pa je skrušen priznal kapetan Račkov Ryan Getzlaf: "Hitro so zadeli in njihov prvi gol je padel povsem po naši krivdi. Izkoriščali so svoje priložnosti, ko so vodili s 3:0, nam je bilo že bolj ali manj jasno, da je konec."

Na vrsti je dvoboj prvakov zadnjih dveh let

Kralje že v noči na nedeljo čaka prvi obračun finala zahodne konference, z branilci naslova prvakov se bodo pomerili v Chicagu. Gre za ponovitev konferenčnega finala iz prejšnje sezone, ko so Chicago Blackhawks na poti do osvojitve Stanleyjevega pokala Kralje izločil v petih tekmah. V rednem delu te sezone so bili branilci naslova uspešnejši od prvakov iz leta 2012, dobili so vse tri medsebojne obračune in po 82 tekmah zbrali sedem točk več, zato imajo tudi v finalni seriji zahodne konference prednost domačega igrišča.

Ne spreglejte