Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2015,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Rakovec Nik Zupančič Ivo Jan selektor slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 22. 5. 2015, 18.28

8 let

Na HZS čakajo odgovor Nika Zupančiča, pomočnik že znan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Strokovni svet hokejske zveze je za novega selektorja predlagal dozdajšnjega pomočnika Nika Zupančiča. Na njegov odgovor na zvezi še čakajo. Je pa že jasno, da je vlogo pomočnika sprejel Ivo Jan.

Potem ko je po štirih letih in pol s selektorskega stolčka slovenske reprezentance odšel Matjaž Kopitar, so na krovni hokejski organizaciji začeli pospešeno iskati njegovega naslednika. Strokovni svet, ki se ga je udeležil tudi Kopitar, ki svoje odločitve o odstopu ni spremenil, je danes za novega selektorja predlagal Nika Zupančiča. Njegova odločitev naj bi bila znana najpozneje v prvih dneh junija. Znan pa je že pomočnik, ki naj bi v prihodnje pomagal novemu možu s taktirko, in sicer Ivo Jan, ki je bil zadnjo sezono pomočnik trenerja v Gradcu (tam ostaja tudi v prihodnji), pred tem pa je kot glavni trener vodil Olimpijo.

"Strokovni svet je za selektorja predlagal Nika Zupančiča. Zdaj čakamo njegovo potrditev. Vlogo pomočnika pa je že sprejel Ivo Jan. V Gradcu so mu namreč že dali dovoljenje, da lahko ob klubu deluje tudi kot pomočnik slovenske reprezentance," nam je potrdil predsednik HZS Matjaž Rakovec, ki z Zupančičem o selektorskem mestu še ni govoril.

Kot pravi, je za to v tej fazi zadolžen Dejan Kontrec, sam pa bo nastopil šele na koncu, "ob finalu", kot dodaja.

S tujim strokovnjakom?

Ni skrivnost, da si v slovenskem taboru želijo tudi pomoč v obliki strokovnega sodelavca. V tej vlogi je dolgo časa deloval Kari Savolainen, ki zaradi vloge vodje v finski reprezentanci po predsednikovih besedah ne pride v poštev. Bi pa kaj lahko bil primeren kdo, s katerim je Zupančič sodeloval še kot igralec, a za te pogovore čas še pride. "Dejan (Kontrec, op. a.) je predstavil tudi idejo, da bi imeli tujega strokovnjaka. Nik iz igralskih časov pozna veliko ljudi. Mislim, da se bosta z Janom odločila, s kom bi stopili v stik. Na nas pa bi bilo, da bi videli, kako velik finančni zalogaj bi bil to in ali bi si ga lahko privoščili," je ob koncu pogovora še dodal Rakovec.

Ne spreglejte