Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 2. 2016,
22.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

New York Rangers Chicago Blackhawks

Sreda, 17. 2. 2016, 22.49

8 let

Mladi Rus pred obiskom pri predsedniku Obami pustošil po New Yorku (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Chicaga so v poslastici večera premagali New York Rangers. Gledalci so videli osem zadetkov, prvi trojček v ligi NHL pa je dosegel Rus Artemi Panarin. Prvake bo danes sprejel predsednik ZDA.

Hokejisti Chicago Blackhawks bodo v četrtek obiskali Belo hišo v Washingtonu, kjer jih bo sprejel predsednik ZDA Barack Obama in jim čestital za tretji naslov v zadnjih šestih letih. Branilci naslova v ligi NHL bodo v prestolnico prispeli dobre volje, saj so v poslastici sredinega večera s 5:3 v gosteh premagali New York Rangers. S tremi zadetki je zablestel 24-letni Artemi Panarin. Ruski novinec v ligi NHL je dosegel prvi trojček.

Dvoboj je postregel s številnimi preobrati. Gostje iz vetrovnega mesta so vodili z 2:0, nato so domačini izkoristili prednost domačega ledu v dvorani Madison Square Garden in na začetku zadnje tretjine povedli s 3:2. Gledalci so bili navdušeni, a se igralci Chicaga niso predali. V zadnjih enajstih minutah so trikrat zatresli mrežo in osvojili nov par točk. Zadnja dva zadetka je prispeval Panarin, ki se je po srečanju naposlušal pohval na račun svoje predstave. "Zabavno ga je gledati. Uživa na ledu," je dejal trener branilcev naslova Joel Quenneville. Rus je v tej sezoni dosegel 22 zadetkov.

Panarin je v prejšnji sezoni nabiral izkušnje v ligi KHL, kjer je branil barve kluba iz Sankt Peterburga. Ni sodeloval pri zadnjem naslovu Chicaga, a bo vseeno s soigralci odpotoval v Belo hišo, kjer ga bo danes sprejel predsednik Obama.

V noči na četrtek sta bili v ligi NHL odigrani še dve tekmi. Colorado je na krilih dvakratnega strelca Jaroma Iginle tesno odpravil Montreal s 3:2, Minnesota pa je zmagala na gostovanju v Kanadi in vknjižila drugo zaporedno zmago pod vodstvom novega stratega Johna Torchettija. Premagala je Caglary Flames (5:3).

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar bo s Kralji iz Los Angelesa v noči na petek gostoval v St. Louisu.

Ne spreglejte