Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 6. 2018,
18.20

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Mitja Robar legionarji slovenska hokejska reprezentanca risi

Sobota, 30. 6. 2018, 18.20

5 let, 7 mesecev

Mitja Robar

Mitja Robar: Agent še nisem, o reprezentanci se bom pogovoril s selektorjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Mitja Robar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Dolgoletni hokejski reprezentant Mitja Robar se po operacije kile, zaradi katere je izpustil zadnjo večjo akcijo risov aprilsko svetovno prvenstvo, počuti dobro, trenira na polno in še išče delodajalca. Reprezentančnih vrat 35-letnik še ni zaprl, bo pa razumel, če bo selektor želel pomladiti izbrano vrsto. Čuti, da hokeju še vedno lahko nekaj da, zato drsalke še ne bodo romale v kot. Ko jih bo enkrat odložil, pa želi ostati v hokeju. Morda tudi kot agent, kot so ga pred dnevi označili Čehi.
 

Namesto na svetovno aprilsko svetovno prvenstvo na Madžarsko, kjer si Slovencem ni uspelo priboriti elite, se je Mitja Robar spomladi odpravil pod nož. Na operacijo kile, ki mu je težave delala že lep čas. Kot pravi nekaj mesecev po operativnem posegu, se na nove hokejske izzive že lahko pripravlja s polno paro.

"Zdaj je že vse v redu. Rana je zaceljena, malo se mi še nabira tekočina notri, a ni nič resnega. Normalno treniram, normalno se pripravljam na novo sezono. Treningi so že lahko ob polni obremenitvi, tako da je vse dobro," nam je pojasnil zgovorni Štajerec, ki je zadnji sezoni preživel v razširjenem avstrijskem prvenstvu pri Celovcu, s katerim se mu ni uspelo dogovoriti za podaljšanje sodelovanja.

Pripravljen čakati malo dlje Zadnji dve sezoni je preživel v dresu Celovca. Katerega bo oblekel v prihodnje, še ne ve. | Foto: Sportida Zadnji dve sezoni je preživel v dresu Celovca. Katerega bo oblekel v prihodnje, še ne ve. Foto: Sportida

Robar je tako na lovu za novim klubom. Upal je, da bo še naprej drsal v ligi EBEL, še bližje domu v Mariboru, a se ni izšlo po željah.

"Za klubsko prihodnost ne vem še nič. Navadil sem se, da sem blizu doma. Upal sem, da bi prišel še bližje, da bi bil lahko tudi kaj doma, pomagal še v klubu, a je padlo v vodo. Plani so se mi sesuli, bil sem malo razočaran, a tako pač je v športu. Morda sem bil preveč optimističen. Zdaj čakam, kaj bo, morda se bom moral spet odseliti kam dlje. Z agentom sva govorila, da bom morda malo dlje počakal. Morda se kje kdo v pripravljalnem obdobju poškoduje."

Tujina za zdaj realno najboljša možnost Želi ostati na visoki klubski ravni. | Foto: Vid Ponikvar Želi ostati na visoki klubski ravni. Foto: Vid Ponikvar

O tem, da bi se, podobno kot Aleš Mušič, vrnil v Slovenijo, še ne razmišlja. "Pri Alešu je položaj nekoliko drugačen. Če bi imeli v Mariboru morda malo boljše člansko moštvo in bi v klubu lahko morda opravljal več funkcij, bi razmišljal tudi o tem. A v Mariboru žal to ni mogoče. Tujina je za zdaj zame realno veliko boljša možnost," razmišlja 35-letnik, ki verjame, da še vedno lahko igra na višji ravni od Alpske lige, v kateri bosta tudi v prihodnji sezoni sodelovala večna slovenska tekmeca Jesenice in Olimpija.

"Vem, da sem še vedno sposoben igranja na visoki ravni. Ko greš enkrat nekoliko dol, v nižjo ligo, ni enostavno priti več v kakovostnejšo ligo. Tako pač je."

Aleš Mušič
Sportal Aleš Mušič se vrača med zmaje

Agent? Morda pa kdaj res bo.

Pred dnevi je prišla informacija, da se slovenski vratar Gašper Krošelj seli med češko elito, kjer bo nosil dres Mlade Boleslav. Za omenjeni klub je pred leti igral tudi Robar, ki so ga češki mediji ob prestopu čuvaja mreže označili kar za Krošljevega agenta. 

Robar je pomagal pri prestopu reprezentančnega soigralca Gašperja Krošlja na Češko, a za zdaj še ni agent ... Morda pa kdaj res bo. | Foto: Vid Ponikvar Robar je pomagal pri prestopu reprezentančnega soigralca Gašperja Krošlja na Češko, a za zdaj še ni agent ... Morda pa kdaj res bo. Foto: Vid Ponikvar
"Ne še, nisem še agent," v smehu pove Robar in pojasni: "Govorim češko in poznam nekatere ljudi v klubu. Težava je, da angleščina ni najboljša stran Čehov, tako da zna biti kdaj težava. Pri Krošljevem primeru sem tako pomagal njegovemu agentu s češčino in bil neke vrste vez, a ne agent (smeh, op. a.)."

Je kdaj razmišljal o drugi karieri, tisti po koncu profesionalizma? "Zagotovo bi rad ostal v hokeju. V mariborskem klubu bom pomagal po najboljših močeh. Morda pa bom kdaj tudi agent. Bilo bi zanimivo. Morda pa je bil to dober test, ali mi je ta služba pisana ali ne."

Gašper Krošelj
Sportal Gašper Krošelj se seli med češko elito

Reprezentanca? Vse je še odprto.

Klubskih hokejskih ambicij mu ne manjka, pa reprezentančnih? Z izbrano vrsto je doživel marsikaj, med drugim tudi dvakrat igral na olimpijskih igrah, ki so sanje vsakega hokejista. Je v dresu z risom na prsih že rekel zadnjo ali želja po reprezentančnih tekmah, ki jih bo spet vodil Matjaž Kopitar, še tli?
O tem, ali bo še igral za reprezentanco, se bo branilec pogovoril z novim starim selektorjem Matjažem Kopitarjem. | Foto: Vid Ponikvar O tem, ali bo še igral za reprezentanco, se bo branilec pogovoril z novim starim selektorjem Matjažem Kopitarjem. Foto: Vid Ponikvar
"Nisem se še odločil. Pogovoril se bom s selektorjem in videl, ali bo želel pomladiti reprezentanco. To bi bilo povsem razumljivo. Če bo želel, bom razumel. Videli bomo, kaj se bo dogajalo. Vse je še odprto," je ob koncu pogovora o izbrani vrsti še dodal Robar. 

MAtjaž Rakovec
Sportal Matjaž Kopitar se vrača na selektorsko mesto
Preberite še:
Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar v soju igralniških žarometov do nove NHL-nagrade
Sportal Bomba iz Los Angelesa: Anže Kopitar pozdravlja ruskega zvezdnika!
Blaž Gregorc
Sportal Blaž Gregorc bo zamenjal okolje
Ne spreglejte