Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
20.22

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar Ostrava Češka svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 20.22

5 let, 2 meseca

Matjaž Kopitar odstopil: Preveč negativcev je okoli, ki zlivajo gnojnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Matjaž Kopitar je po zadnji tekmi Slovenije na SP, ki so jo risi proti Dancem dobili z 1:0 in po kateri so se poslovili od elitne divizije, odstopil s položaja selektorja.

"Za prihodnost slovenskega hokeja ne vem, kje je, zase vem. In samo enkrat vam bom povedal, to zgodbo sem končal. Ne bom dajal več izjav. Moja zgodba z reprezentanco je končana. Žal je v Sloveniji toliko negativcev, ki prevladujejo. Če lahko živijo s tem, naj živijo," je Matjaž Kopitar po novinarski konferenci sedmi sili razkril, da se po štirih letih in pol (vodenje reprezentance je prevzel decembra 2010) umika, in priznal, da mu je hudo zaradi zdaj že nekdanjih varovancev: "Zelo težko bom živel brez fantov, ker so dobri, zaslužijo si boljšo podporo, kot jo imajo. Težko vam zdaj kaj več povem. Veliko je bilo lepega, nekaj je bilo tudi žalostnega. A hitro se lahko tukaj preštejejo ljudje, ki zlivajo gnojnico in negativno vplivajo na vse skupaj."

"Čim manj hrane za ..."

Fantom je novico sporočil po tekmi v slačilnici, saj ne bi bilo pošteno, če bi izvedeli, od koga drugega. "To, kako so jo sprejeli, bo ostalo med nami, a po petih letih morate vedeti, da je bilo emotivno," je povedal. Na zadnji tekmi so Slovenci pokazali značaj in se bojevali do konca, a kot pravi 49-letnik: "To moštvo je značaj pokazalo že večkrat, ampak nekateri tega ne cenijo ter stresajo drek po njih in po meni."

Kot je še dodal, je odločitev, ki jo je sprejel med prvenstvom, dokončna, prepričati ga ne more nihče več, tudi predsednik Hokejske zveze, s katerim se je pogovoril, ne. "Ne bom si premislil. Včasih je ta pot, ki jo hodiš, pač preveč strma ali preveč kamnita. Moja hokejska prihodnost ni pomembna … Želim pa si čim manj hrane za tole (s prstom pokaže na novinarje, op. a.)," je dal vedeti, da odhaja tudi zaradi pritiskov iz nekaterih medijev, ki so na strani hokejske opozicije: "Precej ste krivi novinarji."

Hotel se je posloviti že lani

"Hotel sem končati že lani po Goyangu, ki je bil zame velik uspeh. Ampak tam sem videl, da upanje, da igro nadgradimo, obstaja. Žal je tu nismo. Želel sem, da bi vsaj ostali v skupini, da bi se dostojno poslovili, ampak žal nam ni uspelo. Nismo dosegli tistega, kar smo si želeli, tako da smo razočarani," je dodal ob slovesu.

Ne spreglejte