Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 6. 2020,
10.34

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

NHL liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Sobota, 27. 6. 2020, 10.34

3 leta, 10 mesecev

Loterija spravila Kopitarjeve v dobro voljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Anže Kopitar & Alec Martinez 2014 | Anže Kopitar je lahko zadovoljen z razpletom nabora za novince. | Foto Guliver/Getty Images

Anže Kopitar je lahko zadovoljen z razpletom nabora za novince.

Foto: Guliver/Getty Images

Za hokejisti Los Angeles Kings, ki jim kot kapetan poveljuje slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ni najboljša sezona v severnoameriški hokejski ligi NHL, saj niso na mestih za morebitno nadaljevanje lige in končnico, jim je pa loterija namenila drugo mesto na naboru novincev.

St. Louis Blues
Sportal Zdaj tudi uradno: konec sezone za Kopitarjeve, v boj za Stanleyja 24-erica

Pravico prve izbire bo imela ena izmed osmih ekip, ki si v nadaljevanju sezone v predkrogu končnice ne bo priborila boja za Stanleyjev pokal. Ekipa bo izžrebana pred začetkom končnice. Vsaka ekipa bo imela 12,5 odstotkov možnosti, da ji pripade možnost prvega izbora. Drugo mesto je po loteriji pripadlo kraljem, ki so sicer četrto najslabše moštvo lige.

Predsednik LA Kings: Vznemirljiv trenutek za celotno franšizo

"S Wayne Gretzky in Luc Robitaille | Foto: Reuters Wayne Gretzky in Luc Robitaille Foto: Reuters mo precej vznemirjeni. Vedno se je dobro premakniti gor ali gol, kakorkoli že rečete temu. To je vznemirljiv trenutek za LA Kings in celotno franšizo. To nam daje resno možnost, da dobimo igralca, ki je blizu tega, da lahko kmalu zaigra v NHL," je loterijo pokomentiral predsednik kluba Luc Robitaille.

Robitaille je ob tem spomnil, da so v zadnjih treh desetletjih obakrat odlično izkoristili drugo pozicijo na naboru. Leta 2008 so tako izbrali Drewa Doughtyka, s katerim so v letih 2012 in 2014 osvojili naslov prvaka, leta 1986 pa so izbrali Jimmyja Carsona, ki so ga pozneje zamenjali za Wayna Gretzkyja.

Kot tretja bo imela pravico do nabora 2020 ekipa Ottawa Senators. Najboljše možnosti za prvo mesto je imel Detroit Red Wings, ki pa je padel na četrto pozicijo.

V loterijo je bilo vključenih sedem najslabših ekip letošnje sezone in osem ekip, ki jih pred nadaljevanjem zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene sezone čaka še predkrog končnice.

Datum nadaljevanja sezone v NHL sicer za zdaj še ni potrjen, sistem končnice v dveh izbranih mestih pa predvideva nastope 12 najboljših moštev iz obeh konferenc.

Ne spreglejte