Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 3. 2023,
6.21

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

Vegas Golden Knights Colorado Avalanche Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 10. 3. 2023, 6.21

1 leto, 1 mesec

liga nhl, 9. marec

Nov izjemen večer Kraljev, Kopitar s "hat-trickom" podaj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Anže Kopitar Los Angeles Kings | Anže Kopitar in soigralci Los Angeles Kings so vknjižili peto zaporedno zmago, s katero ostajajo na drugem mestu zahodne konference. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar in soigralci Los Angeles Kings so vknjižili peto zaporedno zmago, s katero ostajajo na drugem mestu zahodne konference.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings še naprej navdušujejo svoje navijače, tokrat so na terenu aktualnega prvaka zmagali s 5:2 in niz zmag podaljšali na pet. Kapetan Anže Kopitar je k zmagi prispeval tri asistence, Adrian Kempe in Phillip Danault pa vsak po dva zadetka. Joonas Korpisalo je zbral 28 obramb, za svojo drugo zmago na drugi tekmi v dresu kalifornijskega kolektiva, h kateremu se je preselil pred dnevi iz Columbusa. Kralji ostajajo drugo moštvo zahodne konference in pacifiške divizije, pred njimi je z istim številom točk le Vegas Golden Knights, ki je v četrtek po podaljšku slavil pri podprvaku Tampa Bay Lightning.

Minnesota Wild Frederick Gaudreau
Sportal Minnesota se drži vrha na zahodu NHL
Anže Kopitar
Sportal Vroči Kralji na čelu s Kopitarjem se ne ustavljajo

Kalifornijska zasedba je tudi na  gostovanju pri branilcih Stanleyjevega pokala nadaljevala odlično rezultatsko serijo. Že po dveh minutah se ji je ponudila priložnost za vodstvo ob igralcu več, a številčne prednosti niso izkoristili. So si pa Kralji prvo vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok, zagotovili v deveti minuti, ko je Adrian Kempe izkoristil podajo Anžeta Kopitarja in načel mrežo Alexandra Georgijeva. Še pred iztekom uvodne tretjine je na 2:0 zvišal Gabriel Vilardi, ob zadetku se je med asistente znova vpisal slovenski as.

Gostiteljem je v 35. minuti le uspelo premagati novinca v dresu LA Kings Joonasa Korpisala, na 1:2 je znižal Evan Rodrigues in postavil izid prvih 40 minut.

Vrhunci srečanja v Denverju:

Adrian Kempe je k zmagi prispeval dva gola. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Adrian Kempe je k zmagi prispeval dva gola. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zadnja tretjina se je začela s hitrim golom moštva iz mesta angelov, pod svoj drugi gol se je podpisal Kempe, pod tretji asistenco pa Kopitar. Vodstvo s +2 ni trajalo dolge, Nathan MacKinnon je izkoristil igralca več in Colorado znova približal (2:3). A le za 15 sekund.

Phillip Danault je praktično iz naslednje akcije Kralje popeljal na dva gola prednosti (2:4). Domači so ob koncu poskušali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a se jim načrt ni izšel. Danault je dobri dve minuti pred iztekom rednega dela plošček poslal v nebranjeno mrežo in postavil končnih 2:5. Finski vratar Korpisalo je zbral 28 obramb in na svoji drugi tekmi kot član Kraljev – v Kalifornijo se je v začetku marca preselil iz Columbusa – zabeležil še drugo zmago.

Kralji so vknjižili 38. zmago sezone in so s 84. točkami na drugem mestu zahodne konference. Pred njimi ostaja le divizijski tekmec Vegas Golden Knights, ki je tokrat po podaljšku strl odpor podprvakov Tampa Bay Lightning.

"Imeli smo odgovor na vsak zadetek tekmeca"

"Všeč mi je, da smo dobro igrali kot ekipa in zmagali. Mislim, da proti res dobri ekipi nismo veliko popustili. Danes je vsak igralec dal vse od sebe in to je tisto, kar potrebujemo, da zmagujemo naprej. Imeli smo odgovor na vsak zadetek, ki ga je tekmec dosegel, in to je bilo lepo videti," pa je po tekmi dejal Kopitar.

"Trenutno imamo v ekipi res dobro kemijo in uživamo na valu, ki smo ga zajahali. Ko pride takšen val, ti ni treba preveč razmišljati, ampak samo igraš in uživaš. Skušali bomo jezditi na tem valu tako dolgo, kot bomo lahko," je bil po tekmi slikovit Kopitar.

Kopitar presegel mejo 60 točk

Slovenski as je presegel mejo 60 točk. | Foto: Reuters Slovenski as je presegel mejo 60 točk. Foto: Reuters

35-letni Kopitar je na 66. tekmi sezone vknjižil že 61 točko in je blizu povprečja točke na tekmo. Pred njim je na točkovni lestvici le švicarski napadalec Kevin Fiala z 68 točkami.

"Na isti visoki ravni v ligi NHL igra že 17 let. Trenutno gre plošček za nas malo raje v mrežo kot ponavadi, vendar se Kopi vsak dan izkaže in vsakič znova pokaže svoje mojstrstvo," je o Kopitarju dejal Kempe.

Los Angeles Kings nova tekma čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostili Nashville Predators.

Strelske vaje Dallasa

Na tretjem mestu zahoda je Dallas, ki je poskrbel za daleč najvišjo zmago večera, pri Buffalu je zmagal s kar 10:4, med strelce golov se je vpisalo devet različnih hokejistov. Teksašani imajo točko manj kot Kralji in Vegas.

Edonton je končal zmagoviti niz Bostona. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Edonton je končal zmagoviti niz Bostona. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Konec zmagovitega niza Bostona

Vodilna ekipa lige Boston Bruins je po desetih zaporednih zmagah izgubila, njen niz je prekinil Edmonton, ki je po prvi tretjini zaostajal z 0:2, po preobratu pa zmagal s 3:2. Zmagoviti gol je dosegel Darnell Nurse. Kosmatinci so pri 103 točkah.

Druga Carolina Hurricanes je z golom Andreja Svečnikova v drugi minuti premagala Philadelphio. Vroče je bilo na srečanju med Montrealom in NY Rangers. Po izvajanju kazenskih strelov, pri katerih je bil uspešen le Mika Zibanejad, so slavili zadnji.

Gledalci so kazenske strele spremljali tudi v Washingtonu, kjer so Aleksander Ovečkin in soigralci izgubili z New Jersey Devils, ki jim je zmago priigral Timo Meier.

Liga NHL, 9. marec

Lestvici:

Preberite še:

 

Carolina Hurricanes
Sportal Carolina s finsko-češko pomočjo do gladke zmage poti Tampi
Ne spreglejte