Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 11. 2019,
6.21

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

liga NHL Boston Bruins Edmonton Oilers

Torek, 5. 11. 2019, 6.21

4 leta, 5 mesecev

Liga NHL, 4. november

Bruins dosegli še 11. zmago v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Boston Bruins | Foto Reuters

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL so se aktualni podprvaki Boston Bruins na domačem ledu spopadli s Pittsburgh Penguins in jih premagali z izidom 6:4. Skupno so bile na sporedu štiri tekme.

Za hokejiste Bostona je bila to že enajsta zmaga v letošnji sezoni. So na drugem mestu vzhodne konference, kjer imajo eno točko več kot Washington Capitals. Zmaga Bostona ni bila tako lahka, kot morda kaže rezultat. Domači hokejisti so imeli že vodstvo s 3:0, a so ga v drugi tretjini zapravili. Igralci Bostona so znova na plin stopili v zadnji tretjini, ko so nasprotnikom zabili še tri gole in zasluženo slavili.

Na tekmi je bil pri zmagoviti ekipi daleč najbolj razpoložen Brad Marchand, prispeval je dva gola in tri podaje. Poleg Marchanda so za Boston v polno zadeli še Jake DeBrusk, David Pastrnak, Torey Krug in Patrice Bergeron.

Za Pittsburgh Penguins so bili uspešni Dominik Kahun, Nick Bjugstad, Bryan Rust in John Marino.

V New Yorku člani domače zasedbe Rangers niso mogli zaustaviti kanadskega naleta Ottawa Senators, ki je slavila s 6:2. Jean-Gabriel Pageau je bil najuspešnejši senator z dvema zadetkoma, vratar Anders Nilsson pa je zaustavil 32 strelov domačinov. Ottawa je prišla do svoje prve zmage v gosteh v novi sezoni.

Domačini so začeli dobro. Kaapo Kakko je v deveti minuti priigral začetno vodstvo 1:0, a so nato do konca prve in v drugi tretjini Rangers prejeli kar pet zadetkov po vrsti.

Tudi v Detroitu so slavili gostje. Red Wings, skupaj z Ottawo najslabša ekipa Vzhoda, so bili nemočni proti Nashville Predators, ki so domačinom prizadejali poraz z 1:6.

Rdeča krila so v prvi tretjini, v tretji minuti je zadel Andreas Athanasiou, še imela nadzor nad dogajanjem. Nato pa je sledila porazna druga tretjina, v kateri je Detroit prejel pet golov, dva je dosegel Matt Duchene.

Podaljšek pa je odločil obračun v kanadskem Edmontonu. Hokejisti vodilne ekipe zahodne konference Oilers so klonili proti gostujočemu kolektivu Arizona Coyotes s 3:2. Zmagoviti gol je po dveh minutah podaljška dosegel Derek Stepan. Arizona ima z 19 točkami le še tri točke zaostanka za Edmontonom.

 

Liga NHL, 4. november:

Lestvica:

Preberite še:

Jakub Vrana
Sportal Mladi Čeh dvignil na noge prestolnico ZDA #video
Los Angeles Kings
Sportal Kopitarjevi Kralji doma do težko pričakovane zmage #video
Ne spreglejte