Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 5. 2018,
7.09

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

liga NHL Vegas Golden Knights Tampa Bay Lightning Boston Bruins San Jose Sharks

Sobota, 5. 5. 2018, 7.09

5 let, 11 mesecev

Liga NHL, konferenčni polfinale, 4. maj

Novinci po visokem vodstvu trepetali za zmago, a s Tampo ujeli zaključni plošček

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Vegas Golden Knights San Jose Sharks | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Tampa Bay Lightning so v gosteh po podaljšku s 4:3 premagali Boston Bruins in si priigrali zaključni plošček za napredovanje v konferenčni finale. Poskušali ga bodo unovčiti na domačem ledu. Tega so si priigrali tudi hokejisti novinca Vegas Golden Knights, ki so pred domačimi gledalci San Jose Sharks premagali s 5:3.

Hokejisti Vegasa, ki je pred sezono zbral ekipo z vseh vetrov, se ne ustavljajo. Potem ko je San Jose na domačem terenu serijo izenačil na 2:2, so se ob vrnitvi v meko igralništva pred domačimi gledalci veselili nove zmage, s katero so stopili korak bližje napredovanju v konferenčni finale.

Tik ob koncu prve tretjine je James Neal ugnal vratarja Martina Jonesa in gostitelje popeljal v vodstvo z 1:0. Nadaljevanje je bilo za domače odlično. Alex Tuch je izkoristil igralca več in na začetku drugega dela zvišal na 2:0, sredi tekme pa so na +3 ušli z zadetkom finskega napadalca Erika Haule. V začetku zadnjega dela je še enkrat udaril Tuch in zdelo se je, da je obračun odločen.

A morski psi se niso dali. Jonesa je med vratnicama zamenjal Aaron Dell, nato pa so začeli padati zadetki v domačo mrežo. Labanc, Hertl in Boedker so v razmiku šestih minut znižali na 3:4, ob koncu pa izenačenje lovili brez vratarja, a se jim načrt ni izšel. Jonathan Audy-Marchessault je zadel v prazen gol in postavil končnih 5:3.

Vegas v seriji na štiri zmage vodi s 3:2, naslednja tekma bo v San Joseju.

Takole se je Dan Girardi razveselil zmagovitega zadetka, po katerem je Tampa Bay le še zmago oddaljena od napredovanja v konferenčni finale. | Foto: Reuters Takole se je Dan Girardi razveselil zmagovitega zadetka, po katerem je Tampa Bay le še zmago oddaljena od napredovanja v konferenčni finale. Foto: Reuters

Boston do preobrata, nato pa poraza

Še bolj vroče je bilo v Bostonu, kjer so hokejisti Tampe v deseti minuti po zadetkih Briana Pointa in Nikite Kučerova povedli z 2:0. Nato je sledil preobrat gostiteljev, ki so z zadetki Davida Pastrnaka in Patricea Bergerona (dva zadetka), ki je v začetku zadnjega dela zadel ob igralcu manj, povedli s 3:2. Gostje s Floride so se podali v lov za izenačenje. Obramba Bostona je sedem minut pred koncem rednega dela pozabila na kapetana Stevena Stamkosa, ki je neoviran streljal z vrha krogov in zadel za 3:3. Po koncu 60 minut zmagovalca ni bilo, tako da je sledil podaljšek, ki ga je že po dobrih treh minutah igre odločil veteran Dan Girardi.

Tampa po štirih tekmah v seriji vodi s 3:1 v zmagah in se vrača v svojo dvorano, kjer bi z zmago že zadrsala v konferenčni finale.

Liga NHL, konferenčni polfinale, 4. maj


Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 3:4*  /1:3/
Pastrnak , Bergeron 2; Pint, Kučerov, Stamkos, Girardi

Vegas Golden Knights : San Jose Sharks 5:3 /3:2/
Neal, Tuch 2, Haula, Audy-Marchessault; Labanc, Hertl, Boedker


*podaljšek

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

 

Ne spreglejte