Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 12. 2019,
7.19

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Winnipeg Jets liga NHL

Nedelja, 1. 12. 2019, 7.19

4 leta, 4 mesece

Liga NHL, 30. november

Kralji zaustavili vroči Winnipeg, Campbell preprečil podaljšek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Los Angeles Kings | Hokejisti Los Angeles Kings so z 2:1 strli vroči Winnipeg. Junak srečanja je bil vratar Jack Campbell, ki je dve sekundi pred koncem gostom preprečil izenačenje. | Foto Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so z 2:1 strli vroči Winnipeg. Junak srečanja je bil vratar Jack Campbell, ki je dve sekundi pred koncem gostom preprečil izenačenje.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so dosegli 11. zmago v sezoni. Pred domačimi gledalci so z 2:1 strli visokoleteče Winnipeg Jets in jim preprečili, da bi z zmago napredovali tik pod vrh zahodne konference. Anže Kopitar s soigralci kljub zmagi ostaja na dnu lestvice zahoda. 

Kralje je v osmi minuti v vodstvo popeljal švedski branilec z ameriškim potnim listom Joakim Ryan, za katerega je to prvi zadetek v dresu kalifornijske ekipe, Rus Nikolaj Prohorkin pa je v 13. minuti poskrbel za vodstvo z 2:0.

Vse do 45. minute je Jack Campbell (33 obramb) uspešno ustavljal poskuse Winnipega, nato pa ob strelu Jacka Roslovica le klonil. Se je pa pa ameriški čuvaj mreže izkazal še dve sekundi pred koncem razburljivega dvoboja, ko je v igri ena na ena zaustavil poskus Marka Scheifeleja za izenačenje na 2:2 in poskrbel za veselje domačih gledalcev v Staples Centru.

Slovenski hokejski zvezdnik je na ledu preživel 20 minut in 17 sekund ter v tem času sprožil en strel proti tekmečevemu golu.

Kalifornijska ekipa kljub današnji zmagi ostaja na zadnjem mestu v zahodni konferenci. Kralji bodo novo zmago iskali v noči na torek na kalifornijskem spopadu z Anaheimom.

St. Louis in Washington potrdila prvi mesti

Prvaki iz St. Louisa so doma s 5:2 premagali Pittsburgh Penguins, vodilno moštvo lige Washington Capitals pa je odpravilo zadnji Detroit. Rus Aleksander Ovečkin je v zadnjih dveh minutah dvakrat zadel v prazen gol, na koncu pa vpisal hat-trick in dodal še točko, s tremi asistencami je obračun končal njegov rojak Jevgenij Kuznjecov.

Alensander Ovečkin je v zadnji minuti in pol dvakrat zadel v prazen gol. Njegov Washington ostaja vodilno moštvo lige. | Foto: Reuters Alensander Ovečkin je v zadnji minuti in pol dvakrat zadel v prazen gol. Njegov Washington ostaja vodilno moštvo lige. Foto: Reuters

Najvišja zmaga večera je pripadla moštvu Colorado Avalanche, ki je s 7:3 odpravilo Chicago. Pod dva zadetka in asistenci se je podpisal Finec Jonas Donskoi. Po mesecu prisilnega počitka se je v ekipo uspešno vrnil Mikko Rantanen ter Coloradu do zmage pomagal z zadetkom in tremi asistencami, Nathan MacKinnon pa je dodal zadetek in dve asistenci.

Driedger prvič začel NHL-tekmo in zaklenil vrata

Med vratnicama Florida Panthers se je izkazal Chris Driedger, ki je sploh prvič začel NHL-tekmo. Kanadčan je zaustavil vse strele na svoja vrata (27), na koncu so Nashville ugnali s 3:0.

Brez prejetega zadetka so obračun končali tudi člani New York Islanders. Tekmo je v vratih začel Thomas Greiss (9 obramb), nato je svoje mesto zaradi poškodbe prepustil Semjonu Varlamovu, ki je zaustavil vse nadaljnje poskuse Columbusa in zbral 30 obramb. Otočani so slavili z 2:0.

Philadelphia Flyers so zmago s 4:3 na gostovanju pri Montreal Canadiens dosegli po podaljšku. Odločilni gol za četrto zaporedno zmago Philadelphie je v 31. sekundi podaljška dosegel Ivan Provorov. Po podaljšku so zmagali tudi Toronto Maple Leafs. Zmagoviti gol za zmago z 2:1 nad Buffalo Sabres je v drugi minuti podaljška dosegel John Tavares.

Liga NHL, 30. november:

Lestvica:

Preberite še:

 
Anže Kopitar
Sportal Kopitar in kralji doživeli nov poraz

Ne spreglejte