Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2019,
7.52

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

liga NHL NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar San Jose Sharks

Sobota, 30. 11. 2019, 7.52

4 leta, 4 mesece

Liga NHL, 29. november

Kopitar in kralji doživeli nov poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Anže Kopitar | Anže Kopitar je najučinkovitejši igralec kraljev. | Foto Getty Images

Anže Kopitar je najučinkovitejši igralec kraljev.

Foto: Getty Images

V kalifornijskem obračunu v severnoameriški ligi NHL so hokejisti iz Los Angelesa na gostovanju v San Joseju ostali praznih rok. Zasedba slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je izgubila z 1:4 in doživela že deseti poraz na zadnjih dvanajstih medsebojnih tekmah s San Josejem.

V domači zasedbi je prvi gol v ligi NHL dosegel Noah Gregor, Erik Karlsson pa je za zmago prispeval dve podaji. Poleg Gregorja so se med strelce vpisali še Logan Couture, Patrick Marleau in Marc-Edouard Vlasic.

Za zasedbo iz mesta angelov je edini gol dosegel Kyle Clifford, medtem ko je vratar Jonathan Quick zbral 18 obramb. Veliko uspešnejši je bil domači vratar Martin Jones s 33 obrambami.

Zasedba iz Los Angelesa je zadnja na lestvici v zahodni konferenci, naslednjo tekmo pa bo igrala v noči na nedeljo, ko bo gostila Winnipeg Jets.

Boston Bruins | Foto: Reuters Boston Bruins Foto: Reuters Boston in Washington do zmage v podaljšku

Boston je v podaljšku strl odpor New York Rangers s 3:2, odločilen gol pa je za vodilno ekipo vzhodne konference prispeval Čeh David Krejči. Poleg njega sta za kosmatince zadela še njegov rojak David Pastrnak, s 24 goli trenutno najboljši strelec v ligi NHL − po točkah je v vodstvu igralec Edmontona Leon Draisaitl z 48 točkami, Pastrnak jih ima sedem manj − ter Sean Kuraly, za zasedbo iz velikega jabolka pa sta zadela Rus Pavel Bučnevič in Čeh Filip Chytil.

Washington, z enakim številom točk kot Boston, a zaradi slabše razlike v golih drugouvrščena zasedba vzhodne konference, je do zmage nad Tampo Bay s 4:3 prav tako prišel v podaljšku, mož odločitve pa je bil ruski napadalec Dmitri Orlov. Poleg njega sta po gol in podajo prispevala še njegov rojak Jevgenij Kuznecov in Čeh Jakub Vrana, med strelce pa se je vpisal tudi ruski velezvezdnik Aleks Ovečkin. Za ekipo iz Floride so zadeli Alex Killorn, Brayden Point in Rus Mihail Sergačev.

Trenutno najboljša ekipa v zahodni konferenci in zadnja zmagovalka Stanleyjevega pokala iz St. Louisa je v Dallasu slavila s 3:1. Za zmagovalce današnje tekme so zadeli Rus Ivan Barbašev, Ryan O'Reilly in Colton Parayko, za osmoljence iz Dončićevega mesta pa Finec Roope Hintz.

Colorado je v Chicagu slavil s 5:2, v polnem sijaju pa je zablestel Nathan MacKinnon, ki je za zmago prispeval gol in tri podaje. Nashville je bil na gostovanju boljši od Caroline s 3:0. Minnesota je na domačem ledu prepričljivo premagala Ottawo s 7:2, Buffalo je ukanil Toronto s 6:4, Philadelphia pa Detroit s 6:1.

Peters ni več trener Calgaryja

Kanadski Calgary Flames v severnoameriški hokejski ligi NHL ima novega trenerja. Zasedbo iz tega olimpijskega mesta bo začasno vodil Geoff Ward, na tem strokovnem mestu pa je nasledil svojega dosedanjega trenerskega šefa Billa Petersa, ki je moral oditi zavoljo obtožb, da je pred desetimi leti enega od svojih igralcev žalil na rasni osnovi. Peters je tedaj vodil ekipo v ligi AHL.

Liga NHL, 29. november:

Lestvica:

Ne spreglejte