Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 1. 2024,
7.23

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Washington Capitals Anaheim Ducks Toronto Maple Leafs liga NHL

Četrtek, 4. 1. 2024, 7.23

3 mesece, 3 tedne

liga nhl, 3. januar

Tudi 55 obramb ni bilo dovolj, da bi povsem zaustavili Toronto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Lukas Dostal | Anaheimov vratar Lukaš Dostal je zbral 55 obramb, a s soigralci proti Torontu klonil v podaljšku. | Foto Reuters

Anaheimov vratar Lukaš Dostal je zbral 55 obramb, a s soigralci proti Torontu klonil v podaljšku.

Foto: Reuters

Zgolj dve tekmi lige NHL je prinesel sredin večer. Toronto Maple Leafs so po zmagi nad Kralji slavili še pri drugem kalifornijskem tekmecu Anaheim Ducks, z 2:1 so zmagali v podaljšku. Domačim ni pomagal niti razpoloženi Lukaš Dostal, ki je zbral 55 obramb. Na drugem srečanju so New Jersey Devils s 6:3 zmagali v Washingtonu. LA Kings se bodo četrtemu zaporednemu porazu poskušali izogniti v noči na petek, ko bodo na domačem ledu pričakali Detroit.

Los Angeles Kings
Sportal Še tretji zaporedni poraz za Los Angeles Kings

Anaheim je dobrih 16 tisoč gledalcev razveselil v 32. minuti, ko je kljub igralcu manj zadel Frank Vatrano. Kalifornijci so vodstvo držali do dobrih pet minut pred koncem rednega dela, ko je John Tavares ob igralcu več izenačil in izsilil podaljšek. V tem je razpoloženega domačega vratarja Lukaša Dostala (55 obramb) ugnal Auston Matthews in vpisal 30. gol sezone. Pri obeh golih je s podajo sodeloval Morgan Rielly. Toronto je peti na vzhodu, tretji v atlantski diviziji, Anaheim pa je na 14. mestu zahodne konference. 

Nico Hischier je v prvih desetih minutah tekme v Washingtonu dvakrat zadel. | Foto: Guliverimage Nico Hischier je v prvih desetih minutah tekme v Washingtonu dvakrat zadel. Foto: Guliverimage

V Washingtonu so Devilsi povedli že po treh minutah, ko je zadel Nico Hischier. Švicar je v deseti minuti zadel še drugič, a je domačim pred prvim odmorom uspelo znižati. Dawson Mercer je goste sredi obračun znova popeljal na +2, pa je Washington z goloma Jevgenija Kuznjecova in Johna Carlsona izenačil.

Ko je že kazalo, da bosta moštvi na drugi odmor odšli z izenačenjem, je Michael McLeod zadel za novo vodstvo Devilsov. V zadnji tretjini gostje vodstva niso več izpustili iz rok, Mercer je z drugim golom zvišal na 5:3, McLeod pa postavil končnih 6:3.

NY Devils so osmi na vzhodu, peti v zgoščeni konkurenci metropolitantske divizije, Washington pa z istim številom točk mesto za njimi.

Liga NHL, 3. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Seattle Kraken, Vegas Golden Knights, zimska klasika
Sportal Seattlu novoletna zimska klasika #foto
Ne spreglejte