Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 1. 2018,
6.43

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

liga NHL Detroit Red Wings Andreas Athanasiou

Četrtek, 4. 1. 2018, 6.43

6 let, 3 mesece

Liga NHL, 3. januar

Podaljšek v Detroitu trajal le šest sekund #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Andreas Athanasiou | Foto Reuters

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL so bile v noči na četrtek dejavne le štiri ekipe. Detroit Red Wings je po podaljšku izkoristil prednost domačega igrišča in premagal Ottawa Senators, zmagoviti zadetek pa je v šesti sekundi podaljška dosegel dvakratni strelec, Kanadčan Andreas Athanasiou. Chicago Blackhawks se je v gosteh v zadnji tretjini znesel nad New York Rangers.

Junak obračuna v Detroitu je bil Andreas Athanasiou. Najprej je v rednem delu svojo ekipo popeljal v vodstvo z 1:0, nato pa je v polno zadel še v šesti sekundi podaljška. S tem je izenačil rekord najhitreje doseženega gola v podaljšku, ki si ga zdaj lasti s Švedom Matsom Sundinom, Davidom Legwandom in ruskim zvezdnikom Aleksom Ovečkinom.

Zmagoviti zadetek Andreasa Athanasiouja v šesti sekundi podaljška:

 

"Imenitna družba, ni kaj. Ponudila se mi je priložnost, sam sem zadrsal pred vrata, videl, da je bekhend najboljša možnost. Uspelo mi je premagati vratarja, škoda pa, da nisem dosegel še kakšnega gola, saj sem imel še nekaj priložnosti," je bil Athanasiou ponosen, a hkrati tudi nekoliko razočaran, ker ni izkoristil priložnosti za prvi hat trick v karieri. Detroit je prvič v sezoni dosegel niz treh zaporednih zmag, za to ima veliko zaslug tudi vratar Jimmy Howard, ki je ubranil 33 strelov, toliko kot na drugi strani Craig Anderson.

Chicago v zadnji tretjini ušel New Yorku

Tekma v New Yorku je epilog dobila v zadnjem delu. Po dveh tretjinah je bilo 2:2, nato pa so gostje z goli Patricka Sharpa, Jonathana Toewsa in Patricka Kana zmagali. Ta ni bila zaslužena le zaradi učinkovitosti, ampak tudi drugih reči - Chicago je imel več od igre in je na tekmečeva vrata tudi precej več streljal.

"Ni dvoma, tekmec je bil boljši. Nujno potrebujemo točke, začenja se odločilni del rednega dela, žal jih bomo morali iskati nekje drugje," je športno priznal vratar rangerjev Henrik Lundqvist.

 

Liga NHL, 3. januar:

Detroit Red Wings : Ottawa Senators 2:1*
Athanasiou 12., 61.; Dzingel 41.

New York Rangers : Chicago Blackhawks 2:5
Holden, Zibanejad; Hinostroza, Schmaltz, Sharp, Toews, Kane

*po podaljšku

Ne spreglejte