Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2018,
6.37

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Edmonton Oilers Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL

Petek, 30. 11. 2018, 6.37

5 let, 4 mesece

Liga NHL, 29. november

Anže Kopitar do preobrata in jubileja, nato mu je točko snedel Šved #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Anže Kopitar | Anže Kopitar je kljub dvema podajama ostal praznih rok na gostovanju v Kanadi. | Foto Getty Images

Anže Kopitar je kljub dvema podajama ostal praznih rok na gostovanju v Kanadi.

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angelesa so v Zahodni konferenci prikovani na dno. Nujno potrebujejo točke, če želijo najti stik s sosedi na lestvici. Na gostovanju v Edmontonu so bili le nekaj minut oddaljeni od najmanj ene, a so nato kljub preobratu ostali praznih rok. Po zaostanku z 0:2 so tudi po zaslugi dveh podaj Anžeta Kopitarja izenačili na 2:2, nato pa jih je v slabo voljo spravil Šved Oscar Klefbom.

Učinek Anžeta Kopitarja: dve podaji, dva strela na gol v 23 minutah in 40 sekundah, ki jih je prebil na ledu.

V noči na petek je bilo v hokejski ligi NHL pestro, saj so ljubitelji najhitrejše ekipne igre na svetu na delu spremljali kar 16 klubov.

Kopitar do okrogle desete podaje v sezoni

Hrušičan bo nadaljeval kanadsko turnejo že v noči na soboto. | Foto: Reuters Hrušičan bo nadaljeval kanadsko turnejo že v noči na soboto. Foto: Reuters Med njimi so bili tudi Los Angeles Kings, ki so gostovali v Edmontonu. Že po 81 sekundah so zaostajali z 1:0, ko je zadel v polno Jesse Puljujarvi, v dodatne težave pa jih je spravil Alex Chiasson.

Po prvi polovici uvodne tretjine so zaostajali z 0:2, a so jo nato zagodli moštvu iz Kanade in vrnili udarec. Dvojno. V 14. minuti je Dustin Brown prepolovil zaostanek na 1:2, podajo je prispeval kapetan Anže Kopitar, 31 sekund pred piskom sirene, ki je označil konec prve tretjine, pa je na 2:2 izenačil Jeff Carter. Pri zadetku je imel znova prste vmes Hrušičan in prispeval še drugo podajo na tekmi, skupno pa jubilejno deseto v tej sezoni, v kateri ne more biti zadovoljen z rezultati Los Angelesa.

"To, da smo nadoknadili zaostanek dveh golov, je bil zagotovo pravi odgovor. Zaostanek na lestvici je trenutno velik, moramo začeti zbirati točke. Jutri nas čaka nova tekma, moramo biti zbrani in osredotočeni, da ne bomo na koncu spet ostali praznih rok," je povedal Kopitar.

Vrhunci srečanja v Edmontonu:

Gledalci v dvorani Rogers Place so v drugi tretjini zaman čakali na zadetke. Na vratih Kraljev je blestel povratnik Jonathan Quick (zaradi poškodbe kolena je izpustil 15 dvobojev), ki je ostal nepremagan skoraj do konca tekme. Klonil je šele dobri dve minuti pred koncem, ko ga je premagal 25-letni Šved Oscar Klefbom.

Trener Los Angelesa: Quick eden najboljših v ligi

Dosegel je šele drugi zadetek v tej sezoni, a zelo pomemben za gostitelje, saj je odločil zmagovalca. "Izbral sem dober čas za dva gola. To je za nas velika zmaga. Nismo igrali najbolje, zato smo toliko bolj veseli točk. Sam sem vesel, da sem začel zabijati gole," je dejal Skandinavec, ki je na zadnjih treh tekmah zbral pet točk.

Vratar Quick je po vrnitvi ubranil 31 od 34 strelov:

"Quick je eden najboljših vratarjev v ligi. To je dokazal proti Edmontonu. Dobro je igral. Vesel sem, da se je vrnil. Škoda le, da nismo zmagali," je po dvoboju dejal trener Los Angelesa Willie Desjardins.

Veselje hokejistov Edmontona po zadetku Oscarja Klefboma. | Foto: Reuters Veselje hokejistov Edmontona po zadetku Oscarja Klefboma. Foto: Reuters

Kralji so tako pri Edmontonu ostali praznih rok. Pred nekaj dnevi so premagali Oilers na domačem ledu s 5:2, takrat pa je blestel tudi Kopitar in prispeval tri točke (gol in dve podaji). Tokrat je z dvema podajama objokoval novi poraz, po katerem se je Los Angeles znašel še v bolj nehvaležnem položaju, saj je še bolj prikovan na zadnje mesto zahodne konference. Osvojil je le 19 točk, Edmonton pa mu je po zmagi v derbiju začelja ušel za sedem točk.

Los Angeles bo v noči na soboto končal tri tekme dolgo popotovanje po zahodu Kanade, nasproti mu bo stal Calgary.

Buffalo končno izkusil grenkobo poraza

Kako so se končale druge tekme? Tampa Bay Lightning je prekinila deset tekem dolg niz brez poraza Buffala, slavila je s 5:4. Odločilni gol je slabih šest minut pred koncem zabil Cedric Paquette.

Vrhunci dvoboja v Tampi:

Nikolaj Ehlers je dosegel tri gole ob zmagi Winnipega s 6:5 proti Chicagu. Boston je z 2:1 po kazenskih strelih strl New York Islanders.

Columbus je s 4:2 ugnal Minnesoto, Ottawa z 2:0 New York Rangers, Nashville je moral priznati premoč Arizonu z 0:2, Vancouver pa zlatim vitezom iz Las Vegasa s 3:4.

la kings
Sportal Žarek upanja? Kralji z dragocenima podajama Kopitarja do druge zaporedne zmage.
Ne spreglejte