Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2024,
7.00

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Edmonton Oilers liga NHL

Petek, 26. 1. 2024, 7.00

3 mesece

liga nhl, 25. januar

Vroči Edmonton do mejnika, ki so ga dosegli le štirje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Edmonton Oilers | Edmonton Oilers so dosegli še 15. zaporedno zmago. | Foto Reuters

Edmonton Oilers so dosegli še 15. zaporedno zmago.

Foto: Reuters

Najbolj vroče moštvo zadnjih tednov v ligi NHL Edmonton Oilers je na domačem ledu proti Chicago Blackhawks s 3:0 doseglo še 15. zaporedno zmago sezone. Do zdaj je takšen niz uspel le štirim ekipam. Rekord s 17. zaporednimi zmagami držijo člani Pittsburgh Penguins iz sezone 1992/93, Columbus Blue Jackets so 16 zmag nanizali v sezoni 2016/17, ekipama Pittsburgha in Columbusa pa je 15 zaporednih zmag uspelo doseči v letih 2013 in 2017.

Anže Kopitar, Los Angeles Kings
Sportal V Kaliforniji je bilo slavnostno, v središču pozornosti pa Anže Kopitar

Edmonton Oilers, ki so šesti na zahodu, so s 3:0 premagali Chicago Blackhawks, njihov najboljši strelec Connor McDavid (63 točk) je ob tem vpisal dva gola in podajo, Leon Draisaitl pa tri podaje.

Boston na vrhu lige skupaj z Vancouvrom

Hokejisti Boston Bruins so po podaljšku premagali Ottawa Senators s 3:2. S tem so pri 69 točkah, s čimer so najboljša ekipa vzhodne konference in skupaj z Vancouver Canucks tudi najboljša v ligi. Boston je zmagal po tem, ko je Brad Marchand zadel v drugi minuti podaljška. To je bil Marchandov 396. gol v ligi, s čimer je postal peti najboljši v zgodovini Bostona, z 19. zadetkom v podaljšku pa se je na tretjem mestu večne lestvice izenačil z Jaromirjem Jagrom, pred njima sta le Aleksander Ovečkin (26) in Sidney Crosby (20).

Hokejisti Boston Bruins so po podaljšku premagali Ottawa Senators. | Foto: Reuters Hokejisti Boston Bruins so po podaljšku premagali Ottawa Senators. Foto: Reuters

Prvi gol na tekmi je prispeval David Pastrnak, ki je ob tem vpisal še podajo ter je z 69 točkami tretji med strelci v ligi. Pred njim sta le Nathan MacKinnon iz Colorado Avalanche (82 točk) ter Nikita Kučerov iz Tampa Bay Lightning (83). Kučerov je točkovni zbir popravil ob zmagi petouvrščene ekipe vzhodne konference proti Arizona Coyotes s 6:3, ko je v statistiko vpisal gol in dve podaji. Njegov soigralec Steven Stamkos je z golom in podajo dosegel mejo 1.100 točk v NHL.

Četrtouvrščena ekipa zahodne konference Dallas Stars je po podaljšku s 4:3 odpravila Anaheim Ducks, pri čemer je dvoboj odločil gol Thomasa Harleyja po 38 sekundah podaljšane igre. 

Zmagala je tudi osma ekipa zahodne konference Nashville Predators, ki je bila v gosteh s 3:2 boljša od Minnesote Wild. Ta je povedla z 1:0, a so gosti v zadnji tretjini dosegli tri zadetke za preobrat.

Carolina boljša od New Jersey Devils

V vzhodni konferenci so na četrtem mestu Carolina Hurricanes, ki so tokrat slavili s 3:2 proti New Jersey Devils. Vodili so že s 3:0, v zadnji tretjini pa se je vragom uspelo zgolj približati. Obračun sedmouvrščenih Philadelphia Flyers in osmouvrščenih Detroit Red Wings pa so s 3:0 dobili zadnji, vse zadetke so dosegli v drugi tretjini.

Na preostalih dveh tekmah večera so Montreal Canadiens s 4:3 odpravili New York Islanders, pri čemer je Sean Monahan prispeval dva gola in podajo, Calgary Flames pa so doma izgubili proti Columbus Blue Jackets z 2:5.

Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings v noči na soboto gostoval pri Coloradu.

Liga NHL, 25. januar

Lestvica

Anže Kopitar
Sportal Skromno leto za Kopitarjeve, izgubili tudi proti najslabšim v ligi #video
Nikita Kučerov
Sportal Rus kot prvi v ligi NHL do 80 točk
 
Ne spreglejte