Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 2. 2023,
7.41

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

New York Rangers Washington Capitals liga NHL

Nedelja, 26. 2. 2023, 7.41

1 leto, 2 meseca

Liga NHL, 25. februar

Rangers poraženi v Washingtonu, vratar Bostona v polno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Washington Capitals - NY Rangers | Washington je ugnal NY Rangers. | Foto Reuters

Washington je ugnal NY Rangers.

Foto: Reuters

Hokejisti moštva New York Rangers so danes izgubili tekmo lige NHL v Washingtonu. Tamkajšnji Capitals so zmagali s 6:3. Rangers se zdaj vračajo v New York, kjer se bodo jutri pozno zvečer po slovenskem času pomerili še z Anžetom Kopitarjem in njegovimi Los Angeles Kings. Hokejisti Boston Bruins pa nadaljujejo zmagoviti niz. Vodilna ekipa lige je v Vancouvru prišla do šeste zaporedne zmage, ko je s 3:1 ugnala domačo zasedbo Canucks. Med strelci gostov iz Bostona je bil tudi vratar Linus Ullmark, ki je 48 sekund pred koncem zadel v nebranjeno mrežo.

Za Washington sta po dva gola dosegla T. J. Oshie in Jevgenij Kuznecov, po enega pa še Tom Wilson in Sonny Milano. Prvi zvezdnik Capitals Aleksander Ovečkin je bil tokrat podajalec pri tretjem in šestem golu domače zasedbe. Za Newyorčane so gole zabijali Barclay Goodrow, Chris Kreider in Kaapo Kakko.

Rangers so doživeli še šesti zaporedni poraz in so zdaj šesti na lestvici vzhodne konference. V nedeljo ob 23. uri po slovenskem času jih čaka še en težak spopad z Los Angeles Kings našega asa Anžeta Kopitarja. Kralji so trenutno druga ekipa na zahodu, za točko zaostajajo le za Vegas Golden Knights.

Vratar Ullmark v polno

Hokejisti Boston Bruins nadaljujejo zmagoviti niz. Med strelci gostov iz Bostona je bil tudi vratar Linus Ullmark, ki je 48 sekund pred koncem zadel v nebranjeno mrežo. Ullmark je 13. vratar, ki je dosegel gol v ligi NHL, in osmi, ki mu je to uspelo s strelom ploščka v mrežo. Je prvi vratar, ki je zadel, odkar je to dosegel Pekka Rinne iz Nashville Predators 9. januarja 2020 pri Chicago Blackhawks.

Linus Ullmark se je vpisal med strelce. | Foto: Reuters Linus Ullmark se je vpisal med strelce. Foto: Reuters

"Takoj ko sem ustrelil, sem videl tri fante, ki so skakali proti meni, in nisem imel pojma, kje je," je dejal Ullmark. "Ničesar nisem slišal, ničesar nisem videl. Potem sem se malo bolj zavedel, kaj se dogaja, ko so fantje začeli iskati po ledu plošček. Videl sem, da je šel proti mreži, preostalo je zgodovina," je dejal Ullmark.

"To je kar 'kul'. Fantje, ki so dosegli gol v tej ligi, so odlični vratarji," je dejal Ullmark. "Težko je opisati, kaj trenutno čutim. Moram nekako prebaviti vse. Preprosto presrečen sem."

Ullmark je na tekmi zbral tudi 26 obramb.

Hintz zadel za izenačenje

V Las Vegasu je Roope Hintz zadel 38 sekund pred koncem rednega dela za izenačenje, Dallas Stars pa je prekinil niz petih porazov z zmago po kazenskih strelih s 3:2 proti Vegas Golden Knights, vodilni ekipi pacifiške skupine, v kateri je tudi Anže Kopitar z Los Angeles Kings.

Junak tekme v Detroitu je bil gostujoči vratar Andrej Vasilevskij, ki je zbral 45 obramb za svoj 30. shutout v NHL, Tampa Bay Lightning pa je v soboto v Little Caesars Areni premagala Detroit Red Wings s 3:0.

Mikko Rantanen je zadel na četrti zaporedni tekmi in pomagal Colorado Avalanche, da je v Denverju premagal Calgary Flames s 4:1.

Mikko Rantanen je zadel na četrti zaporedni tekmi. | Foto: Reuters Mikko Rantanen je zadel na četrti zaporedni tekmi. Foto: Reuters

V odlični formi je tudi vratar John Gibson, ki je zbral 51 obramb v gosteh za moštvo Anaheim Ducks. Rački so zmagali v gosteh v Raleighu ter prekinil niz petih zmag Carolina Hurricanes s 3:2.

Columbus Blue Jackets je s 6:5 premagal Edmonton Oilers, St. Louis Blues je na domačem ledu vpisal točko, po podaljšku so s 3:2 slavili Pittsburgh Penguins.

Kanadski derbi Montreal Canadiens – Ottawa Senators je pripadel gostom iz Ottawe, ki so slavili s 5:2. Hokejisti San Jose Sharks v domači dvorani niso bili kos Chicago Blackhawks, ki so zmagali po kazenskih strelih s 4:3.

Ekipa New Jersey Devils pa je s kar 7:0 odpihnila Philadelphia Flyers. Pred začetkom tekme so Devils počastili svojo ekipo, ki je leta 2003 osvojila Stanleyjev pokal, ter nato pokazali, da lahko znova igrajo kot najboljša ekipa lige NHL. Akira Schmid je zbral 24 obramb in vpisal svoj prvi shutout.

Liga NHL, 25. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings
Sportal Z odlično drugo tretjino Kings dobili prvo tekmo v NY
Ne spreglejte