Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2018,
7.29

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Boston Bruins Tampa Bay Lightning San Jose Sharks Vegas Golden Knights Stanleyjev pokal končnica liga NHL

Torek, 1. 5. 2018, 7.29

5 let, 11 mesecev

Liga NHL, končnica, konferenčni polfinale, 30. april

Vse bolj vroče med Vegasom in San Josejem, Tampa vrača udarec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Tampa Bay Lightning Boston Bruins | Foto Reuters

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL so člani Tampa Bay Lightning s 4:2 premagali Boston Bruins in serijo izenačili na 1:1 v zmagah. Hokejisti novega moštva v tekmovanju  Vegas Golden Knights so v podaljšku premagali San Jose Sharks in povedli z 2:1 v zmagah.

Potem ko je Boston Bruins na uvodni tekmi konferenčnega polfinala v gosteh na Floridi zanesljivo prvič zmagal (6:2), se je zgodba na drugem srečanju obrnila. Hokejisti Tampa Bay Lightning so pred domačimi gledalci, preden se je serija preselila v Boston, le zmagali in izenačili rezultat v zmagah.

Izkazal se je drugi napad. Naveza Ondreja Palata, Briana Pointa in Tylersa Johnsona je prispevala tri zadetke od štirih. Pri vseh štirih pa je imel prste vmes Point, ki je v slogu priimka pridno nabiral točke. Enkrat je zadel, trikrat pa podal. Tampo je v vodstvo sicer popeljal Švicar Yanni Gourde, gostje so še pred koncem prve tretjine izenačili, a so domači sredi obračuna ušli na 2:1, nato še na 3:1. Torey Krug je z znižanjem (2:3) v 56. minuti poskrbel za napet razplet, Boston je izenačenje lovil brez vratarja, kar je izkoristil Point in z zadetkom v prazen gol postavil končnih 4:2.

Po suvereni zmagi dve odločitvi po podaljšku

Vse bolj vroče je v seriji med Vegas Golden Knights in San Jose Sharks. Na prvi tekmi so novinci iz Las Vegasa s 7:0 povozili morske pse, nadaljevanje pa je precej bolj napeto. Na drugem srečanju je San Jose po podaljšku serijo izenačil, tudi po selitvi konferenčnega polfinala iz prestolnice igralništva v San Jose ni šlo brez podaljška.

Hokejisti Vegas Golden Knights so v podaljšku povedli v seriji z 2:1. | Foto: Reuters Hokejisti Vegas Golden Knights so v podaljšku povedli v seriji z 2:1. Foto: Reuters

Gostitelji so sicer v drugi tretjini povedli, a so Vitezi s tremi zadetki v manj kot petih minutah (dva iz power-playa) povedli s 3:1. Kalifornijci se niso dali, najprej je Evander Kane znižal, Tomas Hertl pa slabi dve minuti pred koncem rednega dela izsilil podaljšek. V deveti minuti podaljšane igre je William Karlsson razveselil pristaše Vegasa, ki so v seriji povedli z 2:1. Med vratnicama Vegasa je z 39 obrambami blestel Marc-Andre Fleury.

Ena od obramb Fleuryja:

Liga NHL, končnica, konferenčni polfinale:

San Jose Sharks : Vegas Golden Knights 3:4* /1:2/
Meier, Kane, Hertl; Miller, Audy-Marchessault, Smith, Karlsson

Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 4:2 /1:1/
Gourde, Johnson, Palat, Point; McAvoy, Krug

*podaljšek

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.

Ne spreglejte