Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2022,
7.02

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Vegas Golden Knights Dallas Stars liga NHL

Četrtek, 21. 4. 2022, 7.02

2 leti

Liga NHL, 20. april

Vegas z zmago nad Washingtonom ohranja upe na končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Vegas Golden Knights | Hokejisti Vegas Golden Knights so z zmago proti Washington Capitals ohranili upe za uvrstitev v končnico. | Foto Reuters

Hokejisti Vegas Golden Knights so z zmago proti Washington Capitals ohranili upe za uvrstitev v končnico.

Foto: Reuters

Hokejisti Vegas Golden Knights so z zmago v podaljšku s 4:3 proti Washington Capitals ohranili upe za uvrstitev v končnico severnoameriške lige NHL. Na roko Vegasu v preteklem večeru je šel tudi poraz Dallasa na gostovanju pri Edmontonu z 2:5.

Tekmeci Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja v pacifiški skupini so z zmago zdaj pri 89 točkah, treh manj od kraljev, ki so na tretjem mestu divizije v položaju za napredovanje v končnico. S štirimi tekmami do konca ima Vegas tako še teoretične možnosti, da prehiti Los Angeles, še nekaj več možnosti ima, da preskoči Dallas (91 točk) v lovu na t. i. posebno povabilo.

Do pomembne zmage v lovu na končnico je moštvo iz mesta greha prišlo v tretji minuti podaljška, ko je mrežo zatresel Shea Theodeore. Pred tem je ruski zvezdnik Aleks Ovečkin za Washington izsilil podaljšek z izenačujočim zadetkom za 3:3 v 14. minuti zadnje tretjine. Ovečkin je sodeloval pri vseh zadetkih gostov: pri golu za vodstvo z 1:0 v sedmi minuti je podal, v tretji minuti druge tretjine pa je zadel za 2:1.

A zlati vitezi so ohranili upanje na zmago z dvema hitrima zadetkoma v začetku zadnje tretjine, ko sta bila uspešna Jevgenij Dadonov in Chandler Stephenson.

Pri lovu na končnico jim gre na roko tudi poraz Dallas Stars, ki v Edmontonu niso bili konkurenčni. Edmonton se je tako utrdil na drugem mestu pacifiške divizije pred Los Angelesom. K zmagi je pomembno prispeval Connor McDavid, ki je z golom in dvema podajama znova prevzel točkovno vodstvo v ligi. S 113 točkami (43 golov in 70 podaj) ima dve točki prednosti pred Jonathanom Huberdeaujem iz Floride (30 golov in 81 podaj).

Na preostalih tekmah večera je Chicago premagal Arizono z golom Alexa DeBrincata v peti minuti podaljška, Seattle Kraken pa so zabeležili prvi trojček zmag v nizu od vstopa v ligo to sezono z zmago s 3:2 nad vodilnim moštvom zahoda Colorado Avalanche, ki si je že pred časom zagotovilo mesto prvega nosilca končnice. Zdaj ima 116 točk, kolikor jih ima tudi prvo moštvo vzhodne konference Florida Panthers.

Kopitar in njegovi kralji bodo skušali doseči novo pomembno zmago za uvrstitev v končnico, ko se bodo v prihodnji noči na domačem ledu pomerili s Chicagom.

Liga NHL, 20. april:

Edmonton Oilers : Dallas Stars 5:2
Arizona Coyotes : Chicago Blackhawks 3:4 (podaljšek)
Vegas Golden Knights : Washington Capitals 4:3 (podaljšek)
Seattle Kraken : Colorado Avalanche 3:2

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings
Sportal Kopitar s Kralji povsem blizu končnice NHL
Vegas Golden Knights
Sportal Nov poraz Vitezov dobra novica za Kopitarjeve Kralje #video
Ne spreglejte