Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 2. 2023,
7.50

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Arizona Coyotes Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Nedelja, 19. 2. 2023, 7.50

1 leto, 2 meseca

Liga NHL, 18. februar

Kralji še do četrte zaporedne zmage, veliko zaslug ima tudi Kopitar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Anže Kopitar | Kralji so dosegli že četrto zaporedno zmago. | Foto Reuters

Kralji so dosegli že četrto zaporedno zmago.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL zabeležili četrto zaporedno zmago. S 6:5 so po dramatičnem razpletu in izvajanju kazenskih strelov ugnali Arizona Coyotes. Slovenski as Anže Kopitar je kot kapetan Kraljev drugič zapovrstjo prispeval gol in podajo. To mu je uspelo že ob zmagi proti Anaheim Ducks pred 24 urami.

Kralji so tako na lestvici zahodne konference napredovali na tretje mesto in imajo točko več od Seattle Kraken, ki so ponoči s 4:2 ugnali Detroit Red Wings. Kings so zbrali 71 točk, vodilni na zahodu Vegas Golden Knights in Dallas Stars pa 72.

Vegas je s 5:4 premagal Tampa Bay Lightning, Dallas pa je presenetljivo z 1:4 izgubil proti Columbus Blue Jackets.

Hokejisti Los Angelesa so se vloge favorita resno lotili v prvi tretjini, ko so po izenačenju Arizone prek Josha Browna dosegli štiri gole v manj kot petih minutah.

Anže Kopitar je dal drugi gol za Kralje, prav tako je prispeval podajo pri četrtem golu.

Imel so že vodstvo 5:1, nato se jim je ustavilo

Prvega na tekmi je sicer zabil Kevin Fiala, nato pa so bili uspešni še Kopitar, Blake Lizotte, Matt Roy (Kopitarjeva podaja) in še drugič na tekmi Fiala za vodstvo po prvi tretjini s 5:1.

Po vratarski menjavi kojotov, Karela Vejmelko je nadomestil Connor Ingram, pa se je pri Kraljih ustavilo. Clayton Keller je ob koncu druge in na začetku zadnje tretjine znižal na 5:3, v osmi minuti sta Travis Boyd in Christian Fischer utišala Crypto.com areno in izenačila na 5:5.

Varovanci Todda McLellana so se nato le zbrali, strnili vrste, dvoboj pa dobili po kazenskih strelih. Uspešna sta bila Gabriel Vilardi in Adrian Kempe.

"Očitno je to težava Kraljev. Ko smo igrali proti Buffalu, sem dejal, da nisem zadovoljen z določenimi stvarmi. In ravno to smo videli danes," po obračunu ni bil zadovoljen McLellan.

"Vse to mi pove, da imamo pred sabo še ogromno dela. Ekipe, ki se borijo za velike stvari, tega ne počnejo. Lahko bi vam govoril o vsem dobrem, kar smo storili, a kakovost velikih moštev je tudi igranje z vodstvom. Naša ekipa mora na tem področju še precej napredovati," je še dodal za LA Kings Insider.

Kako je bilo na preostalih tekmah?

Na preostalih tekmah je največ zanimanja požela tista med Carolina Hurricanes in Washington Capitals kot del stadionske serije. Dvoboj si je na stadionu Carter-Finley ogledalo 56.961 gledalcev, ki so videli zmago domače ekipe s 4:1.

Martin Nečas je dosegel gol in vpisal še dve podaji, Frederik Andersen pa je zbral 24 obramb za 12. zmago na zadnjih 14 tekmah za orkane. Washington, ki je igral brez Aleksandra Ovečkina, je izgubil sploh prvo tekmo na prostem, prejšnje tri je dobil. Skupno je bila to 37. tekma na prostem v ligi NHL, 13. v stadionski seriji.

Vodilna ekipa Boston Bruins je na domačem ledu zanesljivo ugnala New York Islanders s 6:2. Po poškodbi se je z golom in podajo vrnil Jake DeBrusk, dva gola je dosegel Trent Frederic.

Boston ima na lestvici 89 točk, sedem več od Caroline, sledijo pa hokejisti New Jersey Devils s 77. Ti so po zaslugi dveh golov in dveh podaj Nica Hischierja premagali Pittsburgh Penguins s 5:2.

Četrta ekipa vzhoda Toronto Maple Leafs (76 točk) je s 5:1 premagala Montreal Canadiens. Dva gola je dosegel Michael Bunting, prvo točko pa je za javorove liste vpisal tudi novi hokejist Ryan O'Reilly, ki je pred menjavo igral za St. Louis Blues.

Največ golov je ponoči doseglo moštvo Nashville Predators. Na domačem ledu je s 7:3 ugnalo Florido Panthers. Branilca Roman Josi in Ryan McDonagh sta prispevala po tri točke.

Prvaki Colorado Avalanche so s 4:1 opravili s St. Louis Blues, Vancouver Canucks so z dvema goloma in tremi podajami Eliasa Petterssona s 6:2 slavili proti Philadelphia Flyers, dvoboj med San Jose Sharks in Buffalo Sabres pa so dobili zadnje omenjeni s 4:2.

Niz sedmih zmag zapovrstjo New York Rangers je prekinilo moštvo Calgary Flames. V podaljšku je za 3:2 na veselje domačih zadel Mikael Backlund.

Anže Kopitar
Sportal Kopitar pri tretji zmagi v nizu za LA dosegel gol in podajo #video

Liga NHL, 18. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Jeremy Swayman
Sportal Boston do zmage tudi v Nashvillu, vratar zaklenil vrata

 

Ne spreglejte