Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 10. 2023,
6.32

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Tampa Bay Lightning Ottawa Senators Anaheim Ducks Carolina Hurricanes liga NHL

Ponedeljek, 16. 10. 2023, 6.32

6 mesecev, 2 tedna

Liga NHL, 15. oktober

Prek Kopitarjevih je šlo, prek drugih Kalifornijcev ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Frank Vatrano, Anaheim Ducks | Hokejisti Anaheim Ducks so na drugi tekmi sezone prvič zmagali, s 6:3 so premagali Carolina Hurricanes. Frank Vatrano je dosegel hat-trick. | Foto Guliverimage

Hokejisti Anaheim Ducks so na drugi tekmi sezone prvič zmagali, s 6:3 so premagali Carolina Hurricanes. Frank Vatrano je dosegel hat-trick.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Carolina Hurricanes so v soboto v Los Angelesu s 6:5 po podaljšku premagali Kralje Anžeta Kopitarja, v nedeljo pa gostovali pri Anaheim Ducks in v tesni končnici izgubili s 3:6. Ob Anaheimu, v dresu katerega je Frank Vatrano vknjižil tri gole, je drugič v sezoni zmagalo kanadsko moštvo Ottawa Senators, ki je doma s 5:2 premagalo Tampa Bay Lightning,

 

Nedelja v ligi NHL je prinesla zgolj dva obračuna, enega v Kaliforniji, drugega v Kanadi. Anaheim Ducks so po uvodnem porazu proti branilcem naslova iz Vegasa gostili Carolina Hurricanes in jim preprečili tretjo zaporedno zmago, sami pa vknjižili premierno v novem tekmovalnem obdobju.

Prvo ime srečanja je v dvorani Honda Center je bil Frank Vatrano, ki je v deveti minuti zvišal na 2:0, le dobre tri minute pozneje je po zaslugi prvenca v lig NHL Pavla Mintjukova na semaforju pisalo že 3:0. Vatrano je v drugi tretjini zadel za 4:1 in pred zadnjo tretjino s soigralci vodil za +3. Gostje so z dvema zadetkoma ob številčni premoči znižali na 4:3 in poskrbeli za tesno končnico. Izenačenje so lovili brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a se jim načrt ni izšel. Cam Fowler je plošček poslal v nebranjen gol za 5:3, Vatrano pa prav tako zadel v prazen gol in s hat-trickom postavil končnih 6:3. To je bila prva zmaga na trenerski klopi Anaheima za Grega Cronina.

Senatorji do druge zmage

Tudi na drugi tekmi večera je Ottawa zmagala s tremi zadetki razlike. Tampa, ki je zaradi poškodbe spodnjega dela telesa pogrešala kapetana Stevena Stamkosa, je na gostovanju v drugi tretjini dvakrat izenačila (1:1, 2:2). Gostitelji so prek Mathieuja Josepha ob koncu drugega dela znova povedli in tokrat vodstva niso več izpustili iz rok. Brady Tkachuk je v 53. minuti s svojim drugim golom zvišal na 4:2, Tim Stutzle pa slabe tri minute pred iztekom rednega dela zadel v prazen gol za končnih 5:2. Vladimir Tarasenko je ob drugi zmagi Ottawe vknjižil prvi zadetek v dresu svojega novega kluba.

Anže Kopitar in njegovi LA Kings naslednjo tekmo igrajo v sredo zjutraj po slovenskem času (2.00), ko se bodo v gosteh spopadli z Winnipeg Jets.

Liga NHL, 15. oktober:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar in LA Kings še vedno brez zmage
Ne spreglejte