Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 11. 2022,
8.58

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Seattle Kraken Washington Capitals Tampa Bay Lightning liga NHL

Ponedeljek, 14. 11. 2022, 8.58

1 leto, 5 mesecev

Liga NHL, 13. november

Boston izboljšal klubski rekord #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Boston Bruins | Hokejisti Bostona so v tej sezoni nepremagljivi na domačem ledu. | Foto Reuters

Hokejisti Bostona so v tej sezoni nepremagljivi na domačem ledu.

Foto: Reuters

Boston Bruins so z zmago s 5:2 proti Vancouver Canucks v dvorani TD Garden podaljšali niz domačih zmag na devet tekem. Niz je najdaljši na začetku sezone severnoameriške hokejske lige NHL v zgodovini kosmatincev, ki imajo trenutno najboljši izkupiček v ligi.

Washington Capitals
Sportal Washington nadigral Tampo Bay, Minnesota prekinila niz Seattla

Connor Clifton je dosegel gol in podajo, Hampus Lindholm pa tri podaje za Boston, ki je dosegel štiri zaporedne zmage. Linus Ullmark je zbral 29 obramb. "Smo res dober hokejski klub. Imamo res dobre fante, vendar je pred nami še dolgo leto," je dejal Lindholm.

Vrhunci dvoboja v Bostonu:

J.T. Miller je zadel, Thatcher Demko pa je zbral 27 obramb za Vancouver. Quinn Hughes je z asistenco podaljšal svoj osebni niz točk na deset tekem (13 podaj).

"Lahko zmagujemo na tekmah na veliko različnih načinov," je dejal trener Bruins Jim Montgomery: "Imamo globino in odlično vodstvo. Ne morem dovolj pohvaliti naših igralcev in predanosti ekipi glede na njihov odnos."

V St. Paulu v Minnesoti sta Steven Lorentz in Nico Sturm zadela v tretji tretjini za zmago gostov iz San Joseja s 3:2 po kazenskih strelih proti Minnesota Wild. Marc-Edouard Vlasic je prispeval dve podaji, James Reimer pa je zbral 28 obramb za San Jose, ki je prvič v sezoni dosegel dve zaporedni zmagi.

"Zmagali smo tudi prejšnji večer, s 5:4 proti Dallas Stars v petek, vendar ne smemo zdaj spet izpustiti treh ali štirih tekem zaporedoma," je dejal Sturm. "Zdaj moramo začeti nizati zmage, če se želimo prebiti v naslednji razred ekip in se boriti za mesta v končnici. In to je težko. A mislim, da smo danes pokazali, da ko igramo, kot smo danes igrali, lahko igramo tudi z ekipami, kot je Minnesota."

V New Yorku je blestel Igor Šesterkin, ki je zbral 31 obramb, za domačo zasedbo New York Rangers, ki je v Madison Square Gardnu vpisala zmago proti Arizona Coyotes s 4:1. Adam Fox je dosegel gol in podajo, za domače pa so zadeli tudi Barclay Goodrow, Chris Kreider in Ryan Carpenter.

Prvi branilec, ki je dosegel štiri točke po letu 2019

Mihail Sergačev je na Floridi dosegel dva zadetka in dve podaji v prvi tretjini za zmago podprvakov lige NHL Tampa Bay Lightning s 6:3 proti Washington Capitals v Tampi. Sergačev je prvi branilec, ki je dosegel štiri točke, odkar je to uspelo Morganu Riellyju s Toronto Maple Leafs pri zmagi s 4:2 proti Minnesota Wild 15. oktobra 2019.

Kapetan strel Steven Stamkos je imel dve podaji za skupno 499 asistenc v karieri. Napadalec prestolnikov Aleks Ovečkin še na tretji tekmi po vrsti ni dosegel zadetka.

Joe Pavelski in Esa Lindell sta v nedeljo dosegla gol in dve podaji za Dallas Stars, ki so zmagali v gosteh s 5:1 proti Philadelphia Flyers v Wells Fargo Centru v Philadelphii. Jason Robertson je dosegel gol in podajo, Matej Blumel pa je dosegel svoj prvi gol za Dallas, ki je izgubil na zadnjih dveh tekmah. Jake Oettinger je zbral 37 obramb.

Hokejisti Seattle Kraken niso bili kos Winnipeg Jets, ki so slavili s 3:2 po podaljšku.

Anže Kopitar
Sportal Los Angeles potrdil drugo mesto na zahodu

Liga NHL, 13. november:

Philadelphia Flyers : Dallas Stars 1:5
Minnesota Wild : San Jose Sharks 2:3**
Boston Bruins : Vancouver Canucks 5:2
New York Rangers : Arizona Coyotes 4:1
Tampa Bay Lightning : Washington Capitals 6:3
Seattle Kraken : Winnipeg Jets 2:3*

* igral se je podaljšek
** kazenski streli

Lestvici: 

Ne spreglejte