Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2024,
6.55

Osveženo pred

6 dni, 5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Edmonton Oilers Florida Panthers liga NHL

Petek, 14. 6. 2024, 6.55

6 dni, 5 ur

Liga NHL, 13. junij, tretja tekma finala

Panterji vse bližje zgodovinskemu uspehu. Bodo pometli z Edmontonom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Florida Panthers Edmonton Oilers | Hokejisti Florida Panthers so v velikem finalu povedli s 3:0 v zmagah in naredili velik korak k osvojitvi prvega Stanleyjevega pokala v zgodovini kluba. | Foto Reuters

Hokejisti Florida Panthers so v velikem finalu povedli s 3:0 v zmagah in naredili velik korak k osvojitvi prvega Stanleyjevega pokala v zgodovini kluba.

Foto: Reuters

Hokejisti Florida Panthers so na tretji tekmi velikega finala lige NHL s 4:3 slavili na gostovanju pri Edmonton Oilers, vknjižili tretjo zmago in si priigrali zaključne ploščke za svoj prvi Stanleyjev pokal v zgodovini franšize.

Florida Panthers
Sportal Panterji na pol poti do naslova

Aleksander Barkov in Sam Reinhart sta pri Floridi dosegla po gol in podajo, Sergej Bobrovski pa je z 32 obrambami poskrbel, da so panterji ob koncu dvoboja zadržali prednost nad naftarji.

Florida si lahko naslov priigra že v noči s sobote na nedeljo po slovenskem času, tudi četrta tekma bo v Edmontonu. Vseeno Floridčane v Kanadi kljub prednosti ne čaka najlažja naloga, proti njim je tudi zgodovina, saj se noben finale Stanleyjevega pokala ni končal s 4:0 od leta 1998 naprej.

Connorju McDavidu in kolegom teče voda v grlo. | Foto: Reuters Connorju McDavidu in kolegom teče voda v grlo. Foto: Reuters

Odločilni trije goli v šestih minutah

Panterji, sicer dvakratni zaporedni prvaki vzhodne konference, so sinoči odločilen korak k zmagi naredili na sredini obračuna, ko so s tremi hitrimi zadetki v šestih minutah povedli s 4:1. Domačim je v zadnji tretjini še uspelo znižati na 3:4, a preobrata jim ni uspelo prirediti. Za Florido sta zadela še Vladimir Tarasenko in Sam Bennett. Florida je lani v finalu lige z 1:4 v zmagah izgubila proti Vegas Golden Knights.

Pri Edmontonu je Connor McDavid vpisal dve podaji, pod strelce so se podpisali Warren Foegele, Philip Broberg in Ryan McLeod. Stuart Skinner je zbral 19 obramb, medtem ko je Leon Draisaitl še tretjo zaporedno tekmo ostal brez točke.

"Razburljivo je," je o morebitni odločilni četrti tekmi dejal Bennett in dodal: "A imamo pred sabo delo, ki ga moramo opraviti. Priti moramo pripravljeni. Očitno je, da imajo veliko napadalnih sposobnosti in talenta, zato smo vedeli, da bodo pritiskali, vendar smo jih zadržali."

Vrhunci srečanja:

Liga NHL, 13. junij:

Finale:

Florida Panthers – Edmonton Oilers /3:0/

// Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.  

Florida Panthers
Sportal Panterji povedli z 1:0 v zmagah v velikem finalu lige NHL
Ne spreglejte