Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 4. 2019,
6.45

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Natisni članek

Pittsburgh Penguins Calgary Flames Toronto Maple Leafs Boston Bruins liga NHL

Sobota, 13. 4. 2019, 6.45

5 let

LIGA NHL, KONFERENČNI ČETRTFINALE, 12. APRIL

Nova zaušnica najboljši ekipi rednega dela, ki ji preti še kazen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

COlumbus BLue Jackets Tampa Bay Lightning | Hokejisti Columbusa so tudi na drugi tekmi konferenčnega četrtfinala premagali Tampo. | Foto Reuters

Hokejisti Columbusa so tudi na drugi tekmi konferenčnega četrtfinala premagali Tampo.

Foto: Reuters

Hokejisti ekipe Columbus Blue Jackets so tudi na drugi tekmi konferenčnega četrtfinala na Floridi ugnali najboljše moštvo rednega dela Tampo Bay Lightning. Ta bi lahko na naslednji tekmi zaigrala brez velikega zvezdnika Nikite Kučerova, ki bo moral zaradi prekrška na zaslišanje. Zmagali so s kar 5:1 in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0. Do enake prednosti so prišli tudi člani New York Islandersov in St. Louis Bluesov.

Navijači najboljšega moštva rednega dela sezone, ki je z najboljšim izkupičkom zanesljivo osvojilo predsedniški pokal, so se tudi na drugi domači tekmi konferenčnega četrtfinala v Amalie Areni držali za glave.

Gostje iz Columbusa so povedli že v 6. minuti, ko je nerazpoloženega vratarja Andreja Vasilevskega ugnal Cam Atkinson. Gostje vodstva niso več izpustili iz rok in so ga le še višali do končnega rezultata 5:1, ki ga je postavil Artemij Panarin. Z zadetkom in tremi podajami je blestel Matt Duchene.

Bo Kučerov kaznovan?

Columbus, pri katerem se je izkazal ruski vratar Sergej Bobrovski, je tako po dveh tekmah nepričakovano pri dveh zmagah in na pol poti do napredovanja v konferenčni polfinale.

Serija se zdaj za dve tekmi seli na njegov teren. Tam bi lahko Tampa zaigrala oslabljena, saj si je veliki zvezdnik, s 128 točkami najbolj razpoložen hokejist rednega dela, Nikita Kučerov, slabih pet minut pred koncem privoščil prekršek, zaradi katerega ga čakata zaslišanje in morebitna kazen.

Islanders in St. Louis prav tako do drugih zmag

Do prednosti z 2:0 v zmagah so prišli tudi New York Islandersi. Potem ko so na prvi tekmi Pittsburgh Penguins premagali po podaljšku, so tokrat na domačem ledu slavili s 3:1. Jordan Eberle je k zmagi prispeval zadetek in podajo, Robin Lehner je zaustavil 33 strelov od 34.

New York Islanders proti Pittsburghu vodi z 2:0 v zmagah. | Foto: Reuters New York Islanders proti Pittsburghu vodi z 2:0 v zmagah. Foto: Reuters

Hokejisti St. Louis Blues so dobili tudi drugo tekmo pri Winnipeg Jetsih, tudi tokrat z zadetkom razlike. Gostitelji so v začetku druge tretjine z zadetkoma Patrika Laineja povedli (2:1), a nato je St. Louis priredil preobrat in slavil s 4:3. Zmagoviti gol je dosegel Ryan O'Reilly.

Nora tekma v San Joseju, kjer se je Vegas igral z vodstvom

Hokejisti Vegasa so v Kaliforniji izenačili serijo na 1:1. | Foto: Reuters Hokejisti Vegasa so v Kaliforniji izenačili serijo na 1:1. Foto: Reuters

Pestro je bilo v Kaliforniji, kjer so podprvaki iz Vegasa trenerja San Joseja Petra DeBoerja že v sedmi minuti prisilili v vratarsko menjavo. Prvo hobotnico Martina Jonesa, ki je iz sedmih strelov prejel kar tri zadetke, je zamenjal Aaron Dell.

Gostitelji so po uvodnem šoku strnili vrste in do konca nore tretjine s tremi zadetki izenačili, a popoln preobrat jim ni uspel. Vegas je prek Marka Stona v začetku druge tretjine spet povedel, William Karlsson pa je v zadnji tretjini ob igralcu manj postavil končnih 5:3.

Hokejisti iz prestolnice igralništva so z zmago serijo izenačili na 1:1, naslednji dve tekmi bodo igrali doma.

V drugi krog končnice bo napredovala tista ekipa, ki bo prva v uvodni seriji dosegla štiri zmage.

Liga NHL, konferenčni četrtfinale, 12. april

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled Žiga Jeglič
Sportal Nov udarec za rise: na SP tudi brez Jegliča
Tampa Bay, Columbus, NHL
Sportal Že na začetku veliko presenečenje
Ne spreglejte