Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 2. 2018,
6.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,74

Natisni članek

Tampa Bay Lightning Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 11. 2. 2018, 6.00

6 let, 2 meseca

Liga NHL, 10. februar

Ne boste verjeli, kaj je Kopitarju naredil ruski vratar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,74
Tampa Bay Lightning Los Angeles Kings | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so doživeli poraz pri vodilnem moštvu lige NHL Tampa Bay Lightning. Po treh zaporednih zmagah so kalifornijski hokejisti led zapustili sklonjenih glav, čeprav so se v zadnji tretjini vrnili v igro. Kopitarju in druščini je zmanjkalo časa za preobrat, sprijazniti so se morali z zmago domačih s 4:3. Z neverjetno obrambo pa se je izkazal vratar Tampe Andrej Vasilevski, ki je za gol prikrajšal prav Hrušičana Anžeta Kopitarja.

Kralji so dobili prvi gol na tekmi, njihovega vratarja Darcyja Kuemperja je že v drugi minuti premagal Steve Stamkos, a so se Kalifornijci vrnili, za izenačenje je v šesti minuti poskrbel Johnny Brodzinski.
 
V deseti minuti je za novo vodstvo Tampe poskrbel Alex Killorn, kmalu za tem pa je sledila akcija tekme. Anže Kopitar je bil v priložnosti, da izid znova poravna, a mu je to z neverjetno, pa tudi nadvse srečno potezo preprečil domači vratar, ruski legionar Andrej Vasilevski. Z levo roko je za hrbtom ujel plošček, ki ga je v mrežo poskušal pospraviti Kopitar. 
 
Neverjetna obramba Vasilevskega:
 

 V drugi tretjini so domači povišali vodstvo na 4:1, zadela sta še Cedric Paquette in Nikita Kučerov, trener Kraljev John Stevens pa je iz gola potegnil Kuemperja in vanj poslal izkušenega Johnatana Quicka. V tej tretjini je kazen igre doletela še Dustina Browna in po 40 minutah igre je kazalo na potop Los Angelesa.

Kralji pa se niso predali, v zadnji tretjini so se z goloma Kyla Clifforda (podajalec pri tem je bil Anže Kopitar) in Christiana Folina vrnili v igro, za dokončen preobrat pa jim je zmanjkalo časa. Junak tekme in eden najzaslužnejših za zmago domačih je bil prav vratar Vasilevski, ki je skupno ustavil 44 strelov Kraljev.

Junak večera: V zadnjem času se nam to redno dogaja

Anže Kopitar je bil kljub porazu zadovoljen. | Foto: Getty Images Anže Kopitar je bil kljub porazu zadovoljen. Foto: Getty Images ''Kot vidite, se nam slaba zadnja tretjina kar ponavlja. Nasprotniku smo dopustili veliko priložnost in odprtih strelov, a take stvari se dogajajo. Moramo trdo delati še naprej in skušati vse skupaj popraviti,'' kljub zmagi ni bil ravno navdušen junak večera Vasilevski, na drugi strani pa je bil bolj vesel naš Kopitar.

''Nocoj smo igrali v njihovi tretjini, bili nevarni in si pripravili veliko priložnosti. Lahko smo ponosni na to, kar smo pokazali v zadnji tretjini. Na vsem skupaj lahko gradimo za prihodnje tekme."

Glavna akterja o neverjetni obrambi

"Če sem odkrit, nisem videl nič. Videl sem samo rob Kopitarjeve palice, se zavedel, da nimam dovolj časa pokriti pak, zato sem se samo vrgel na drugo stran in posrečilo se mi je ubraniti strel," je po odlični predstavi dejal Vasilevski, ki je s 33. zmagami tudi najboljši vratar v ligi.

"Po tekmi sem mu samo rekel, naj gre in kupi lotosrečko," pa je dejal Kopitar, ki mu ni uspelo premagati tokrat dobro razpoloženega vratarja nasprotnega moštva.

Minnesota je doma pometla s Chicago Blackhawks, v kanadskem derbiju je Toronto s 6:3 odpravil Ottawo, Nashville se je po kazenskih strelih veselil zmage v Montrealu, prav tako po kazenskih strelih je Philadelphia ugnala Phoenix, Columbus ni imel težav z New Jerrseyjem, Buffalo pa je s 4:2 slavil v Bostonu.

 

Liga NHL, 10. februar

Tampa Bay Lightning : Los Angeles Kings 4:3
Stankos, Killorn, Paquette, Kučerov; Brodzinski, Clifford (podaja Kopitar), Folin

Boston Bruins : Buffalo Sabres 2:4
Spooner, Backers; Kane, Wilson, Pouliot, Ristolainen

Columbus Blue Jackets : New Jersey Devils 6:1
Dubois, Panarin, Anderson, Bjorkstrand, Foligno, Calvert; Palmieri

Montreal Canadiens : Nashville Predators 2:3 - kazenski streli
Gallagher, Druin; Hartnell, Fiala, Ellis

Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators 6:3
Marner 2, Matthews, Van Riemsdyk, Kadri, Marleau; Oduya, Brassard, Dzingel

Arizona Coyotes : Philadelphia Flyers 3:4 - kazenski streli
Demers, Goligoski, Rinaldo; Giroux, Raffl, Simmonds, Voraček

Carolina Hurricanes : Colorado Avalanche 3:1
McGinn 2, Skinner; Barrie 

Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 3:0
Coyle 2, Koivu

San Jose Sharks : Edmonton Oilers 6:4
Ryan 2, Pavelski 2, Goodrow, Hertl; Kassian 2, Draisaitl, Davidson

 

Ne spreglejte