Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 3. 2022,
20.25

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

VSV Beljak HK Olimpija IceHL

Nedelja, 20. 3. 2022, 20.25

2 leti, 1 mesec

Liga ICEHL, četrtfinale, šesti tekmi

Olimpija po še eni srhljivki izsilila sedmo tekmo z Beljakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
HK Olimpija VSV Beljak | Olimpija je pred okoli 3.500 gledalci z golom v 79. minuti izsilila odločilno sedmo tekmo proti Beljaku. Ta bo na sporedu v torek na Koroškem. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je pred okoli 3.500 gledalci z golom v 79. minuti izsilila odločilno sedmo tekmo proti Beljaku. Ta bo na sporedu v torek na Koroškem.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na domačem ledu v Hali Tivoli po podaljšku s 3:2 dobili šesto četrtfinalno tekmo lige IceHL proti Beljaku, tako da bo o polfinalistu odločala sedma torkova tekma na avstrijskem Koroškem.

VSV Beljak HK Olimpija
Sportal Toča golov v Beljaku in zmaga Olimpije, serija se vrača v Tivoli

Sredi tedna so bili ljubljanski hokejisti še v skorajda izgubljenem položaju; v četrtfinalu so izgubili četrto tekmo na domačem ledu in zaostajali z 1:3 v zmagah. A so se pobrali in na najboljši način pokazali, da v končnici veljajo posebna pravila. Beljačani so zapravili prednost dveh zmag, danes pa so zeleno-beli po pravi drami in podaljšku dosegli tretjo zmago.

Olimpija, ki je v prvi tretjini povsem prevladovala, je v 18. minuti povedla z 2:0. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija, ki je v prvi tretjini povsem prevladovala, je v 18. minuti povedla z 2:0. Foto: Grega Valančič/Sportida

Vrnitev med žive v četrtfinalu je napovedala že petkova tekma na avstrijskem Koroškem, ko so Ljubljančani že vodili za tri gole, pa potem na koncu sicer trepetali za zmago, a jo vendarle dosegli. Danes so v uvodu spet pokazali eno boljših izvedb v končnici, ko so v prvi tretjini prevladovali in bili tudi učinkoviti.

Za prvo vodstvo na šesti tekmi je tako poskrbel Rok Kapel, potem ko sta z Žigo Pancetom poskrbela za hitro in natančno akcijo. Vratar Beljačanov Tomi Karhunen je imel v prvem delu veliko dela pred svojim golom, na veselje navijačev na zapolnjenih tribunah pa je vodstvo domačih povišal še Tadej Čimžar.

Gostje so se v nadaljevanju vrnili ter pet minut pred koncem rednega dela izenačili in izsilili podaljšek. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gostje so se v nadaljevanju vrnili ter pet minut pred koncem rednega dela izenačili in izsilili podaljšek. Foto: Grega Valančič/Sportida

Po prvem odmoru je Olimpiji kazalo zelo dobro, toda Korošci so se že velikokrat izkazali za trdno ekipo. Tudi tokrat so gostje počasi, a zanesljivo lovili domače, vse bolj pritiskali, vse več pa je imel dela tudi domači vratar Žan Us. Klonil je v 27. minuti, ko so Beljačani zadeli po akciji s podajo izza gola. V tej tretjini je imel Beljak tudi igralca več na ledu - to je bil sploh edini "power-play" na tekmi -, toda izid se ni spremenil.

Minimalna prednost je domače pred zadnjo tretjino postavila v vlogo branilcev, ki so jo na trenutke vzeli celo preveč zares. Gostje so jih stisnili in jim onemogočili, da bi razvili igro, pet minut pred koncem rednega dela pa s kar nekaj sreče dosegli izenačujoči zadetek, pod katerega se je podpisal Scott Kosmachuk. Domači so si pripravili le nekaj polpriložnosti, toda dvoboj je šel po 60 minutah prvič v tem četrtfinalnem nizu v podaljšek.

Ta pa je poskrbel za pravo športno dramo. Zeleno-beli so se prebudili in zaigrali bolje kot v zadnji tretjini, bili spet nevarnejši in imeli lepše priložnosti. Najbolj aktiven je bil Nik Simšič, ki je imel dve zreli priložnosti, po drugi v 66. minuti pa je plošček končal v prečki.

Takole se je Blaž Tomaževič veselil zmagovitega gola, ki so ga priznali šele po dolgem ogledu videoposnetka. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Takole se je Blaž Tomaževič veselil zmagovitega gola, ki so ga priznali šele po dolgem ogledu videoposnetka. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Napetost se je stopnjevala, Us je moral tudi nekajkrat dobro posredovati ob beljaških napadih, in ko so igralci morda že razmišljali o drugem podaljšku, se je v 79. minuti za strel z modre črte odločil Aljoša Crnovič. Pred golom je bil Blaž Tomaževič in spremenil smer ploščku, ki je na navdušenje domačih navijačev končal v mreži.

A četrtfinalna zgodba se tu še ni končala. Sodniki so dosodili prekršek visoke palice, potem pa šli gledat posnetek, da bi se prepričali o pravilnosti dosojenega. Ogled je trajal krepko čez pet minut, po preučitvi vseh mogočih posnetkov pa je padla odločitev, ki je razveselila zeleno-bele in ujezila goste: visoke palice ni bilo, zadetek Tomaževiča velja in izid je 3:2.

Fotogalerija s tekme (foto: Grega Valančič/Sportida):
Fotogalerija
1 / 34

Izenačenje jih je prebudilo, graditi predvsem na prvi tretjini

"Moram reči, da nas je izenačujoči gol kar malo zbudil. Po vodstvu smo se malo pomaknili nazaj, malo začeli braniti vodstvo, kar je nekaj povsem normalnega. Po izenačenju, ko so srečno zadeli za 2:2, pa smo spet začeli igrati svojo igro, napadalno, na koncu je bilo to poplačano. Garali smo in zasluženo zmagali. V končnici zmaguje obramba. Vedeli smo, da bo slej ko prej prišla tekma z manj zadetki. Obe ekipi sta bili disciplinirani predvsem v obrambi, kar se pozna na rezultatu. Na koncu je bila sreča na naši strani zaslužena. Veselimo se te zmage, a slavje ne sme biti predolgo, v torek nas čaka velika tekma," je po zmagi dejal strelec zmagovitega gola Tomaževič.

S soigralci je zdržal še drugo tekmo za biti ali ne biti, v torek zvečer sledi še tretja: "Vemo, da bo v Beljaku polna dvorana, da bo zelo težko igrati, ampak moramo delati stvari, kot se bomo dogovorili. Graditi moramo na današnji tekmi. Današnja prva tretjina je bila tista, ki bi jo morali kazati skozi celotno serijo, predvsem obramba je bila danes na visoki ravni, tako da lahko iz današnje tekme potegnemo veliko pozitivnih stvari in jih prenesemo na torkovo tekmo v Beljaku."

Tudi Celovčani še v igri

Na 3:3 v zmagah je izenačena tudi četrtfinalna serija med Celovcem in Dunajem. Branilci naslova prvaka v ligi IceHL so danes doma moštvo iz avstrijske prestolnice premagali s 5:3 in izsilili odločilno sedmo tekmo.

Liga ICEHL, četrtfinale, šesti tekmi

Nedelja, 20. marec
HK SŽ Olimpija : VSV Beljak 3:2 (2:0, 0:1, 0:1, 1:0) – po podaljšku /3:3/
1:0 Kapel (Pance, Piche, 12.), 2:0 Čimžar (Maia, Magovac, 18.), 2:1 Moderer (Schofield, Krastenbergs, 27.), 2:2 Kosmachuk (Joslin, 55.), 3:2 Tomaževič (Crnovič, Kapel, 79.)

KAC Celovec : Vienna Capitals 5:3 (3:2, 1:0, 1:1) /3:3/
Andrej Tavželj je igral za KAC, poškodovanega Roka Tičarja ni bilo v kadru, Val Usnik pa ni dobil priložnosti za igro.

//rezultat v zmagah, igrajo na štiri zmage; datum sedme tekme 22. marec

VSV Beljak HK OLIMPIJA
Sportal Toča golov v Beljaku in drugi četrtfinalni poraz Olimpije
IceHL: HK SŽ Olimpija - VSV Beljak
Sportal Nov poraz Olimpije, Beljačane od polfinala loči zmaga

 

 

Ne spreglejte