Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 3. 2022,
22.16

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

VSV Beljak HK Olimpija IceHL

Torek, 15. 3. 2022, 22.16

2 leti, 1 mesec

Liga ICEHL, četrtfinale četrte tekme

Nov poraz Olimpije, Beljačane od polfinala loči zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
IceHL: HK SŽ Olimpija - VSV Beljak | Olimpija proti Beljaku zdaj zaostaja z 1:3 v zmagah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija proti Beljaku zdaj zaostaja z 1:3 v zmagah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na četrti četrtfinalni tekmi lige IceHL proti Beljaku lovili izenačenje serije na 2:2 v zmagah (igrajo na štiri zmage), a po novem porazu (2:5) zdaj zaostajajo z 1:3, Beljačani pa so si priigrali dva zaključna ploščka za polfinale. Prvega lahko izkoristijo v petek, a zmaji so odločeni, da serijo vrnejo v Tivoli. Anže Kuralt si je z madžarsko Albo že priigral polfinale, s 4:0 v zmagah je napredoval tudi Salzburg.

VSV Beljak HK OLIMPIJA
Sportal Toča golov v Beljaku in drugi četrtfinalni poraz Olimpije

Ljubljanski hokejisti so se po današnji četrti tekmi znašli v položaju, ko si ne smejo več privoščiti nobene napake, če želijo priti preko četrtfinalne ovire. Danes so bili precej boljši nasprotnik, a so Korošci, ki so pogrešali dva pomembna člena − Johna Hughesa in vratarja Tomija Karhunena, medtem ko je Chris Collins po petkovi tekmi že končal sezono −, izkoristili redke priložnosti ter spretno prežali na napake domačih in jih kaznovali.

Četrtfinalni niz so zeleno-beli začeli dobro in presenetili favorizirane tekmece, druge po rednem delu lige, v gosteh. Sledil je tesen prvi tivolski obračun, ki so ga s 4:3 dobili Korošci, na tretjem, pred dvema dnevoma, v Beljaku pa so zmaji tudi že vodili za dva gola, a na koncu izgubili s 5:8.

Pred četrto tekmo se je domači strateg Mitja Šivic odločil za menjavo v vratih, prvič je priložnost dobil Paavo Hölsä. V uvodnih minutah so bili domači za odtenek boljši, a izjemno razpoloženega Alexandra Schmidta niso premagali. Tekmeci na drugi strani pa so zadeli iz prve prave priložnosti, ko je številčno prednost z izjemnim projektilom kronal Scott Kosmachuk že po 16 sekundah.

Domači bi lahko izenačili v 12. minuti, a je najprej poskus Tadeja Čimžarja ubranil Schmidt, iz bližine pa nato Bastien Maïa ni uspel zbezati ploščka čez golovo črto. Za novo hladno prho je nato poskrbel še hiter beljaški protinapad za 0:2.

Fotogalerija s tekme (Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 33

Ko je nato v 23. minuti po slabšem posredovanju domačega vratarja Beljak povedel že s 3:0, se je zdelo, da se domača barka potaplja. A je nato Olimpija prestavila v višjo prestavo predvsem v obrambi, v napadu pa je bil že minuto pozneje na pravem mestu branilec Mitja Robar, ki je podajo Blaža Tomaževiča izza vrat spremenil v zadetek. Ta je dal krila zmajem, ki so v naslednjih minutah stisnili Beljačane v njihovo tretjino in bili precej nevarnejši, na 2:3 je znižal Gregor Koblar.

A tega domači niso znali prenesti še v zadnjo tretjino. Začeli so sicer dobro, po prekršku nad Jako Sodjo imeli spet igralca več, zadeli pa niso. Nato pa jih je presekal četrti gol gostov, ki so se po napaki domače ekipe, ko je spodneslo Gregorja Koblarja, dokopali do ploščka in lepe priložnosti meter pred Hölsäjem, kar je izkoristil Renars Krastenbergs za svoj drugi zadetek na tekmi. Zaostanka z dvema goloma pa domačim kljub številnim priložnostim ni več uspelo izničiti, ob koncu so po protinapadu gostje dosegli še peti gol in potrdili zmago.

Naslednja tekma bo v petek v Beljaku. Če bodo zmagali domači, bodo že polfinalisti, če pa bodo zeleno-beli izid v zmagah znižali, bo naslednja tekma v nedeljo v Ljubljani, morebitna sedma pa nato 22. marca spet v Beljaku.

V petek za biti ali ne biti: "Pred leti smo se že vrnili"   IceHL: HK SŽ Olimpija - VSV Beljak | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

"Bili smo boljši tekmec, a so oni zmagali. Tudi povedli so z 2:0, ko bi lahko mi vodili z 2:0. Loviti nasprotnika celo tekmo je bilo zelo težko. Po prvi tretjini smo se dogovorili, da bomo morali naslednji dve tekmi dobiti, a se ni izšlo. Niso imeli veliko priložnosti, a so znali izkoristiti napake. Glavo gor! Na naslednji tekmi v Beljaku bo treba zmagati. Igrati tako, kot smo, a dati več golov od nasprotnika. Pred nekaj leti smo se v Tivoliju že vrnili po zaostanku z 1:3 (v finalu Alpske lige proti Pustertalu, op. a.) in obrnili serijo. Pozabiti moramo te rezultate in začeti od začetka, tako, kot smo danes celo tekmo. Treba je sicer paziti na napake, ki so se zgodile na koncu, in serijo vrniti nazaj v Tivoli," je po porazu in pred petkovo tekmo za biti ali ne biti dejal Koblar.

"Večji del tekme smo bili precej boljši nasprotnik. Na vseh dvobojih smo zmagovali, kreirali priložnosti, jih nastreljali, praktično smo imeli vse v svojih rokah, se fantastično vrnili po 0:3, prevesili igro na našo stran, potem pa si v zadnji tretjini priigrali šest, sedem res dobrih priložnosti, a imeli veliko smole, saj smo prejeli četrti gol. Potem je sodnik zbil Štebiha, da je padel in se ni mogel vrniti, tako da smo dobili še peti gol. Na žalost hokejski bogovi niso bili na naši strani. Imamo dva dni časa, da se spočijemo in pripeljemo serijo nazaj v Tivoli," pa je po porazu dejal trener Mitja Šivic.

Salzburg je izkoristil prvi zaključni plošček za polfinale. | Foto: Gepa/RedBull Salzburg je izkoristil prvi zaključni plošček za polfinale. Foto: Gepa/RedBull

Salzburg in Alba v polfinale

Prva polfinalista pa sta že znana.  Salzburžani so si polfinalno vstopnico priigrali z zmago na gostovanju pri Znojmu (1:0), tudi Alba pa je na Južnem Tirolskem "pometla" (s 4:0 v zmagah) s Pustertalom. Dve podaji je k zmagi s 5:3 prispeval slovenski legionar Anže Kuralt

Serija med Celovcem in Dunajem se je začela z zmago koroškega moštva, nadaljevala pa z zmagama Dunaja, ta pa si je danes s tretjo zaporedno zmago (3:2) že zagotovil zaključni plošček za polfinale.

Liga ICEHL, četrtfinale, četrte tekme

Torek, 15. marec
HK SŽ Olimpija : VSV Beljak 2:5 (0:2, 2:1, 0:2)  /1:3/
0:1 Kosmachuk (PP1, Joslin, Krastenbergs, 9.), 0:2 Krastenbergs (Zauner, 17.), 0:3 Maxa (Lindner, 23.), 1:3 Robar (Tomaževič, 24.), 2:3 Koblar (Sodja, 38.), 2:4 Krastenbergs (Kosmachuk, 46.), 2:5 Schofield (Krastenbergs, 56.)

Orli Znjojmo : Red Bull Salzburg 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) /0:4/

Pustertal : Fehervar AV19 3:5 (3:0, 0:4, 0:1) /0:4/ 
Anže Kuralt je igral celo tekmo in prispeval podaji pri tretjem in četrtem golu Albe, sam je dvakrat streljal na vrata Pustertala.

EC KAC : Vienna Capitals 2:3 (2:2, 0:0, 0:1) /1:3/
Andrej Tavželj je igral za KAC.

// Razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage; datumi preostalih tekem so 18., 20. in 22. marec.

Ne spreglejte