Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2021,
19.10

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

Natisni članek

legionarji Kloten Lenart Markun

Ponedeljek, 1. 3. 2021, 19.10

1 leto, 2 meseca

lenart markun

Slovenski najstnik v Švici do prve profesionalne pogodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

1

hokej splošna, palice | Lenart Markun je podpisal prvo profesionalno pogodbo v karieri, prislužil si jo je pri švicarskem (za zdaj) drugoligašu Klotnu. | Foto Sportida

Lenart Markun je podpisal prvo profesionalno pogodbo v karieri, prislužil si jo je pri švicarskem (za zdaj) drugoligašu Klotnu.

Foto: Sportida

Slovenski hokejski napadalec Lenart Markun, ki se vse od leta 2015 kali v Švici, je podpisal prvo profesionalno člansko pogodbo v karieri. V sezoni 2021/22 bo član Klotna, trenutno pa igra za njegovo selekcijo do 20 let.
 

Lenart Markun
Sportal Lenart Markun v Švici uresničuje sanje: Še enkrat bi šel po isti poti

Vse od leta 2015, ko se je kot 14-letni mladenič odpravil v Švico, Lenart Markun hokejsko raste v tej državi. Prve hokejske korake tam je začel pri klubu Rapperswil-Jona Lakers, zadnja tri leta pa večinoma igra za selekcijo do 20 let hokejskega kolektiva EHC Kloten. Pri tem se mu je prvi del sanj uresničil v začetku sezone, ko se je pripravljal s člansko ekipo, dobil dres in tudi mesto v njeni slačilnici, drugi del pa uradno danes, ko je s klubom podpisal prvo profesionalno pogodbo v karieri.

"V začetku septembra sta prišla do mene izvršni in športni direktor kluba in me vprašala, kakšni so moji hokejski cilji. Povedal sem jima, da bi se mi uresničile sanje, če bi dobil mesto v slačilnici in svoj prvi članski dres, pa sta odvrnila: 'Tvoje sanje so se vsaj delno uresničile, dobil boš dres in mesto v slačilnici.' Zdaj vseskozi treniram s člansko ekipo in sem vseskozi z njo, začenjajo se pogovori z agentom tudi za pogodbo. Če bo vse, kot bi moralo biti, bi se v začetku novembra moralo vedeti o podpisu članske pogodbe, za koliko let," je oktobra v pogovoru za Sportal o ciljih pri Klotnu razmišljal danes 19-letni krilni napadalec, ki je v Sloveniji in ob švicarskih začetkih igral na mestu centra.

Nekaj mesecev zatem se je uradna naznanitev podpisa pogodbe tudi zgodila. V klubu so danes lahko oznanili, da si je najstnik iz Trstenika prislužil pogodbo za sezono 2021/22. Markun je v tej sezoni štirikrat zaigral za člansko moštvo v drugi švicarski ligi (prispeval je asistenco), sicer pa je za zdaj njegova primarna naloga igranje v Klotnovi selekciji do 20 let. Na 32 obračunih sezone se je podpisal pod 15 zadetkov in prav toliko podaj (je drugi strelec ekipe in tretji po točkah).

Člani se želijo vrniti med elito

Članska ekipa Klotna je na drugem mestu druge švicarske lige (Swiss League), ima enako število točk kot s tekmo manj vodilni Ajoie in si je že zagotovila četrtfinale. V klubu si želijo vrnitve med elito (National League), iz katere so izpadli leta 2018. Napredoval bo zmagovalec druge lige.

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Jeseničani v podaljšku premagali Asiago, Olimpija v Avstriji potrdila končnico


 

Ne spreglejte