Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2015,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašper Krošelj liga KHL Medveščak Zagreb

Petek, 4. 9. 2015, 10.51

8 let

Krošelj po odličnem KHL-večeru: Nimam besed, da bi opisal ta občutek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Rekel sem si, da bom dal vse od sebe, odigral po najboljših močeh, potem pa bo, kar bo. Neverjeten občutek," je po zmagovitem debiju v ligi KHL dejal vratar Gašper Krošelj.

Po sezoni 2010/11 je Gašper Krošelj spet zaigral v dresu Medveščaka, a tokrat ne v ligi EBEL, pač pa v ligi KHL. In to na debiju, kakršnega bi si lahko le želel. S soigralci zagrebškega kluba so pred šest tisoč gledalci v podaljšku premagali (2:1) Dinamo iz Rige, k slavju, s katerim so vsaj začasno prevzeli vodstvo zahodne konference, pa je levji delež prispeval prav 28-letni čuvaj mreže.

"Lepo se je bilo vrniti pred to občinstvo, pred znane ljudi. Neskončno sem srečen. Nimam besed, s katerimi bi lahko opisal ta občutek. Celotno moštvo je trdo delalo za to zmago. Vedeli smo, da bo zaradi zahtevnega ritma tedna to še kako zahtevna tekma," je misli po četrti zaporedni zmagi medvedov v klubski diktafon strnil Krošelj, ki je zaustavil 21 od 22 strelov latvijskih nasprotnikov.

"Zmagala je ekipa"

Prvi slovenski vratar, ki je zaigral v ligi KHL, je s svojimi obrambami prepričal tudi gledalce, ki po obračunih izglasujejo igralca tekme. "Neverjeten občutek. Rekel sem si, da bom dal vse od sebe, odigral po najboljših močeh, potem pa bo, kar bo. Hvala vsem navijačem, ki so nas podprli v takšnem številu in navijali za nas. Nagrada mi pomeni veliko, a tokrat je zmagala ekipa," se je Krošelj navijačem zahvalil za podporo in pohvalil delo celotnega moštva.

Nad borbenostjo svojih varovancev, ki so v četrtek v Domu Sportova vknjižili četrto zaporedno zmago, je bil navdušen tudi glavni trener Gordie Dwyer.

"Mislim, da sta se tokrat obe moštvi enakomerno bojevali v izredno zahtevnem fizičnem obračunu. Zelo sem zadovoljen z borbenostjo svoje ekipe. Čestitam Rigi za dobro igro, sploh v prvi tretjini. V drugem delu smo le zaigrali svojo igro, na koncu pa je tekmo odločila igra z igralcem več (Medveščak je oba zadetka dosegel v power-playu, op. a.)," so bile besede komaj 37-letnega kanadskega stratega, ki zaradi poškodbe noge ne more računati na prvega vratarja Taylorja Dannyja, je pa lahko zadovoljen s Krošljevo predstavo.

Medveščak po seriji petih domačih tekem zdaj čakajo tri gostovanja, prvo v nedeljo, ko se bodo udarili s Slovanom iz Bratislave slovenskih napadalcev Roka Tičarja in Žige Jegliča.

Ne spreglejte