Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2012,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Triglav Kranj

Torek, 27. 11. 2012, 20.22

8 let

Kranjski ''orli'' pripravljeni na kontakt z ''Ljubljančani''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tokrat bodo hokejisti kranjskega Triglava palice v mednarodni ligi INL prekrižali že sredi tedna. Napadalec Jan Berčič pred slovenskim obračunom s Slavijo opozarja na pomembnost večje učinkovitosti.

Za kranjskimi ''orli'' je sobotni minimalni poraz z 2:3 proti vodilni ekipi Zell am See-ja, ki v letošnji sezoni meri na sam vrh lige INL. A časa za obžalovanje neizkoriščenih priložnosti ni, saj ''Kranjčane'' že v sredo čaka derbi z ljubljansko Slavijo. Ta ima za seboj odličen vikend, iz dvojnega avstrijskega gostovanja se je namreč vrnila s stoodstotnim izkupičkom in se z dna lestvice prebila na tretje mesto. Letos sta se moštvi v ligi INL srečali dvakrat, na prvi tekmi v Kranju so slavili Triglavani, na drugi v Zalogu so po podaljšku zmago vknjižili ''Ljubljančani''. Napadalec kranjske ekipe Jan Berčič, kot je to že v navadi, v Ljubljani pričakuje tesno tekmo: ''Derbi s Slavijo je vedno napet. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma, na kateri bo veliko kontakta. Igralci Slavije so 'trdni' in močni, sposobni so hitro kaznovati naše napake, zato bo potrebno odigrati izredno disciplinirano tekmo. Poleg discipline si moramo ustvariti veliko priložnosti in popraviti učinkovitost, ki nam je na zadnjih tekmah manjkala.''

Koncentracija in konstantnost morata biti prisotni vso tekmo

Na zadnjem medsebojnem srečanju v Zalogu so ''Kranjčani'' po prvi tretjini vodili z dvema goloma prednosti, a nato popustili in Slaviji omogočili izenačenje, ki je pripeljalo do podaljška in zmage domačinov. ''To se nam letos kar prevečkrat dogaja. Imamo tretjine, ko igramo 'toplo-hladno', eno tretjino odigramo odlično, drugo pa pademo v igri. Tudi na zadnji tekmi s Slavijo je bilo tako, saj smo srečanje nadzorovali, nato pa smo kar naenkrat padli v igri. Konstantnost bi nas morala spremljati vso tekmo, saj se lahko tekma potem obrne povsem drugače,'' o pomembnosti koncentracije skozi vso tekmo, ki bo jutri še kako potrebna, razmišlja 21-letni napadalec. In kako bo tekma sredi tedna vplivala na ritem ekipe, ki je navajena na eno tekmo na teden (konec tedna jih čaka še en obračun v ligi INL s Zell am See-jem)? ''Malo morda padeš iz ritma, saj si navajen na eno tekmo na teden, ampak mislim, da smo pripravljeni. Vzeli smo si dan več za počitek, zato nam tekma sredi tedna ne bi smela delati preveč težav,'' še pove Berčič. Kranjske ''orle'' pa veseli tudi dejstvo, da v klubu nimajo večjih težav s poškodbami, v ekipo se je vrnil tudi Anže Markovič, tako da bodo na sredinem obračunu lahko nastopili v popolni zasedbi.

Ne spreglejte