Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 10. 2013,
19.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Carolina Hurricanes

Petek, 11. 10. 2013, 19.27

7 let, 12 mesecev

Kralji slavili po loteriji, mladenič Monahan Hudičem zadal nov poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kopitarjev Los Angeles je na gostovanju v Carolini slavil po kazenskih strelih. Zmago je Kraljem prinesel Jeff Carter. Aktualni prvaki iz Chicaga so drugo zmago sezone slavili proti NY Islanders.

Večer v Carolini je bil v znamenju vratarjev obeh moštev, ki sta zaustavila skoraj vse poskuse nasprotnikov. Na eni strani je Jonathan Quick ubranil 27 od 28 strelov, klonil je šele pet minut pred koncem rednega dela tekme, na drugi strani je imel Cam Ward še več dela, in sicer je zaustavil kar 36 strelov proti svojim vratom. Redni del in podaljšek nista prinesla zmagovalca, o katerem so tako odločali kazenski streli, pri katerih je bil natančen le Jeff Carter, ki je poskrbel, da so Kralji slavili še tretjič v sezoni. Kot prvi se je v loteriji sicer iz oči v oči z Wardom podal Anže Kopitar, ki pa ni bil uspešen, a so Kraljem šli na roko neuspeli poskusi Skinnerja, Semina in Gerbeja.

Aktualni prvaki iz Chicaga, ki sezone niso začeli tako silovito kot lani, so s 3:2 ugnali New York Islanders, hokejisti Dallasa pa so na krilih Tylerja Seguina (dva zadetka, dve podaji) s 4:1 odpravili Winnipeg. Floridski ''panterji'' so s 6:3 ugnali Pittsburgh, ''kojoti'' iz Phoenixa pa so si zmago proti Philadelphii priigrali po zaslugi razpoloženega vratarja Thomasa Greissa, ki je zaustavil 36 strelov.

Monahan odločil tekmo proti New Jersey Devils

Da bo nanj treba še kako resno računati v prihodnosti, je spet dokazal 18-letni Sean Monahan, ki je dobri dve minuti pred koncem tekme poskrbel za zmagoviti zadetek Calgaryja proti New Jersey Devils, ki letos sploh še ni videli zmage. Mladenič je po srečanju takole strnil misli: ''Neverjetno. Odraščal sem ob predstavah Brodeurja, spremljal sem ga po televiziji, zdaj pa sem pa premagal tudi na ledeni ploskvi. Še toliko boljši občutek, ker sem odločil tekmo.'' Strateg Calgaryja Bob Hartley se bo po petkovi predstavi najstnika, ki bo v soboto dopolnil 19 let, verjetno spet moral ''uščipniti'', da bo dojel, da je eden njegovih najučinkovitejših varovancev (Monahan je na petih tekmah štirikrat zadel in dvakrat podal) luč sveta ugledal šele leta 1994 (pred dnevi je namreč Hartley dejal, da se mora večkrat opomniti, kako mlad je Monahan).

Ne spreglejte