Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 5. 2014,
18.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Chicago Blackhawks Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 21. 5. 2014, 18.00

8 let

Kralji se osredotočajo nase, Shaw pravi, da je pripravljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kralji imajo v mislih le izenačenje serije, Chicago si želi uiti na 2:0. Če bi gostitelji slavili, bi se nadaljeval scenarij lanskega konferenčnega finala. A prvaki ne želijo prehitevati dogodkov.

V lanskem finalu zahoda so oklepniki iz vetrovnega mesta gostili prvi tekmi serije in obe dobili, Kralji so slavili na tretji tekmi, Chicago pa je dobil še četrto in peto ter skočil v veliki finale. V mislih Los Angelesa takšnega scenarija ni, bi si ga pa želeli aktualni prvaki, ki v letošnji sezoni še niso izgubili proti kalifornijski ekipi. Še več, na zadnjih devetih tekmah so Kopitarja in soigralce premagali osemkrat. A eno od glavnih orožij Chicaga Jonathan Toews o preteklosti ne želi razmišljati.

"Čeprav smo neko ekipo v rednem delu premagovali, smo v končnici vedno znali odmislili preteklost, saj ta ne pomeni prav veliko. In nič drugače ni v tej seriji. Kar se je proti Los Angelesu zgodilo lani in kar se je zgodilo v rednem delu, je brez pomena. Videli smo, da je bila prva tekma zelo težka, in pričakujemo, da bo druga še težja. Ta trenutek ni pomembno, kdo je bil boljši lani ali v rednem delu, pač pa to, kdo bo boljši na drugi tekmi," je odločen kapetan Chicaga, ki bi v ekipi po šestih tekmah odsotnosti lahko pozdravili centralnega napadalca Andrewa Shawa. Ta pravi, da je po poškodbi, ki jo je staknil na prvi tekmi konferenčnega polfinala, pripravljen za igro, a končno odločitev ima v rokah trener Joel Quenneville.

Da ne bi le čakali na to, kaj jim ima pokazati Chicago

Pri Kraljih, ki bodo še naprej igrali brez izkušenega branilca Robyna Regehra, drug za drugim poudarjajo, da bo treba izboljšati učinkovitost. Na prvi tekmi so člani Los Angelesa sprožili 26 strelov, šest več od Chicaga, a je za hrbtom Coreyja Crawforda končal le en plošček. Nekatere, tudi stoodstotne, priložnosti, ki se ti ponudijo res redko, bo pač treba izkoristiti.

"Kar nekaj naših hokejistov si je na prvem obračunu priigralo res lepe priložnosti. Nekaj časa smo vztrajno pritiskali (razmerje strelov v drugi tretjini je bilo 17:6 za Kralje, op. a.), a prevlade nismo nadgradili z zadetkom. Tudi oni so imeli svoje priložnosti, tako da bo na prihodnjem srečanju spet odločilo to, kdo bo znal bolje izkoristiti svoje priložnost," je prepričan Kyle Clifford, medtem ko Mike Richards opozarja: "Igrati moramo svojo igro. Na uvodu v serijo je bilo videti, kot da čakamo na to, kaj nam bo pokazal Chicago, namesto da bi se osredotočili nase."

Kdo se bo bolje osredotočil na svojo igro in bil bolj učinkovit, bo znano v zgodnjih četrtkovih urah po slovenskem času – obračun se bo začel ob 2. uri.

Ne spreglejte