Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 10. 2014,
11.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

liga NHL Slava Vojnov Los Angeles Kings

Torek, 21. 10. 2014, 11.16

8 let, 5 mesecev

Kralji po suspenzu Vojnova: Podpiramo odločitev lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko so Slavo Vojnova zaradi nasilja nad partnerico aretirali in mu je liga do nadaljnjega prepovedala vse aktivnosti v povezavi s klubom, so se oglasili tudi Kralji, ki spoštujejo suspenz lige.

Pri aktualnih prvakih so v uradni izjavi za javnost zapisali, da primer spremljajo z vso resnostjo in da podpirajo vodstvo najmočnejše hokejske lige pri ničelni toleranci ob tovrstnih dogodkih. "Spoštujemo odločitev lige NHL, da je do nadaljnjega, dokler ne bo preiskava končana, suspendirala Slavo Vojnova. Tudi v klubu bomo do konca sodnih postopkov in preiskave še naprej sprejemali ustrezne ukrepe," so še zapisali v moštvu Anžeta Kopitarja. Spomnimo, 24-letnega Rusa so zaradi domnevnega družinskega nasilja aretirali v jutranjih ponedeljkovih urah. Po pisanju LA Times naj bila policija obveščena, da je bilo najprej slišati ženske krike, pozneje pa ženski jok, a ob prihodu policije na prizorišče tam ni bilo nikogar. Kot se je izkazalo pozneje, je Vojnov v roke organov pregona "padel" kar v bolnišnici, kamor naj bi se po pomoč zatekla njegova partnerica. Branilec Los Angeles Kings do nadaljnjega ne bo smel igrati, bo pa še naprej prejemal plačo. Obravnava na sodišču naj bi se po novih informacijah začela 1. decembra.

Več Kraljev pod drobnogledom

Rusov odvetnik je Craig Renetzky, ki je leta 2012 zastopal še enega branilca Kraljev Drewa Doughtyja. Tega so preiskovali v povezavi z domnevnim spolnim napadom, a zaradi pomanjkanja dokazov na koncu ni bil kaznovan.

Leta 2003 so zdaj že upokojenega Slovaka Zigmunda Palffyja aretirali zaradi družinskega nasilja – v pretep se je zapletel z zaročenko, a jo je odnesel brez obsodbe. V isti sezoni pa si je zaradi napada na žensko v restavraciji dvoletno pogojno kazen nakopal branilec Kraljev Joe Corvo.

Ne spreglejte