Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 6. 2014,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings New York Rangers Dustin Brown

Petek, 13. 6. 2014, 10.24

8 let

Kralji odločeni: Vemo, kaj je lahko na kocki. Nočemo se vrniti v New York

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Peta tekma in druga priložnost za hokejiste Los Angelesa, da razrešijo vprašanje, čigava imena bodo za sezono 2013/2014 napisana na Stanleyjevem pokalu. "Nočemo se vrniti v New York," so odločeni.

Medtem ko je večino sveta obnorel začetek svetovnega nogometnega prvenstva, so v mestu angelov osredotočeni na najhitrejšo moštveno igro na svetu. Privrženci Kraljev in hokejisti Los Angelesa želijo sezono severnoameriške hokejske lige končati že danes. In kaj bi bilo lepšega kot dvigniti pokal v domačem Staples Centru, ki bo spet zapolnjen do zadnjega kotička.

"Mislim, da se zdaj že ponavljamo, a dejstvo je, da potrebujemo dober začetek. Zadnjih 30 minut četrte tekme smo igrali odlično. Pustili smo jim morda tri strele (člani New York Rangers so po vodstvu z 2:0, ki so ga dosegli v 27. minuti, proti vratom nasprotnika ustrelili le šestkrat, op. a.). Res dobro smo delovali v obrambnih nalogah in zato je bilo vse lažje tudi v napadu. Prvih 10, 15 minut pa ni bilo intenzivnosti, ki bi jo potrebovali. Zato bo močan uvod še kako pomemben," razmišlja strelec edinega zadetka za LA na zadnjem obračunu Dustin Brown, ki se je, tako kot Justin Williams, Jeff Carter, Jake Muzzin in Marian Gaborik, odločil za četrtkov trening, medtem ko bo petkovega izpustil.

Če veš, za kaj igraš, potem imaš energijo tudi po toliko tekmah

Za kalifornijsko moštvo bo to že 26. tekma končnice v tej sezoni (leta 2012 so "Stanka" dvignili že po 20 tekmah), toliko tekem sta v končnicah odigrali zgolj dve moštvi – Philadelphia Flyers (leta 1987) in Calgary Flames (leta 2004).

"Moraš se zavedati, za kaj igraš, kaj vse to prinaša, zakaj si v hokeju. Če veš, potem imaš tudi po toliko tekmah energijo in zagon. Ja, res smo odigrali mnogo obračunov, a prav v tem je čar, zato igramo," meni izkušeni napadalec Jarret Stoll, desetletje mlajši kolega Tyler Toffoli pa dodaja: "Res je malo dolga, a vsak si želi igrati v tem delu leta. Biti tukaj je kar malce nenavadno, a zdaj moramo ostati zbrani in zmagati."

Prekaljeni maček Justin Williams si prav tako želi, da bi opravili že nocoj na domačem terenu: "Verjamem v to ekipo v vseh pogledih. Pripravljeni bomo. Zavedamo se, kaj je na kocki. Nočemo se vrniti v New York."

Gostitelji, ki obžalujejo, da niso izkoristili že prve priložnosti – poudarjajo namreč, da ne izbirajo, kje bodo dvignili pokal, in da bi ga raje že v New Yorku –, bodo novo imeli že v soboto ob 2. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte