Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 8. 2014,
11.07

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
HDD Olimpija liga EBEL

Natisni članek

Četrtek, 14. 8. 2014, 11.07

8 let, 3 mesece

Kot darilo z neba – vrata Olimpije bo branil Andy Chiodo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po nekaj dneh zatišja je v Tivoliju odjeknila spodbudna novica. V prestolnico prihaja Andy Chiodo. Izkušeni Kanadčan se po eni sezoni vrača v ligo EBEL, katere vrh je okusil leta 2013 s Celovcem.

V ljubljanskem EBEL-ligašu imajo razlog za dobro voljo. Prihaja tretja tuja okrepitev, in sicer jim je uspelo zapolniti vratarsko mesto. Nova zeleno-bela hobotnica je Andy Chiodo, ki se ga ljubitelji razširjenega avstrijskega prvenstva zagotovo spomnite s tekem Celovca. Pri Korošcih je 31-letnik preživel tri sezone, in sicer je dres omenjenega kluba nosil med letoma 2010 in 2013 (ko se je njegov odstotek ubranjenih strelov vrtel okoli številke 92), v sezoni 2012/2013 pa postal celo prvak lige EBEL. Lansko sezono je začel v ligi ECHL, a se je kaj hitro preselil v Evropo, kjer je sedem tekem odigral za finskega prvoligaša Tapparo (91,3 odstotka), nato pa bil posojen v finsko drugo ligo h klubu Leki (91 odstotka).

Po letu premora od lige EBEL se mož, ki ima izkušnje tudi iz lig NHL in AHL, vrača v to tekmovanje. V Tivoliju so nad njegovim prihodom, pogodbo o enoletnem sodelovanju je podpisal danes ponoči, navdušeni, pravijo, da je "padel kot darilo z neba".

Chiodo se te dni mudi na pripravljalnem taboru z nekaterimi hokejisti iz najmočnejše lige na svetu in naj bi bil dobro pripravljen. V Ljubljani si želijo, da bi prišel še pred prvo pripravljalno tekmo, ki jo bodo zmaji odigrali v nedeljo ob 20. uri proti Nottingham Panthers, a se bo nova pridobitev zeleno-belemu taboru verjetno pridružila v začetku prihodnjega tedna.

V Tivoli pa naj bi že danes prispel drugi tuji napadalec Hunter Bishop, medtem ko vodstvo Olimpije še išče ne le enega, pač pa dva tuja branilca.

Zanimivo je, da bo Chiodo prvi obračun v ligi EBEL odigral prav proti nekdanjemu klubu, Ljubljančani bodo namreč sezono začeli 12. septembra v Celovcu.

Ne spreglejte