Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2014,
15.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Nedelja, 2. 2. 2014, 15.48

8 let

Kopitarjevi LA Kings morali priznati premoč aktualnim prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles je v noči na torek gostilo moštvo Chicago Blackhawks in izgubilo s 3:5.

Kljub porazu je odlično igral Slovenec Anže Kopitar, ki je ob golu dosegel še dve podaji. Kopitar je v drugi tretjini zadel za izenačenje na 2:2 ter podal za izid 1:2 in končnih 3:5. Patrick Kane je za Chicago zadel dvakrat.

Negativen rezultatski niz kraljev iz Los Angelesa se je nadaljeval tudi na tretji letošnji tekmi proti aktualnim prvakom iz Chicaga. Ti so bili v Staples Centru boljši s 5:3, Kopitar pa je na tekmi, kjer so kralji v drugi tretjini povsem nadigrali prvake, prispeval podaji in gol.

Na predzadnji tekmi kraljev pred olimpijskim premorom je Darryl Sutter znova opravil nekaj sprememb v ekipi. V postavo se je vrnil branilec Matt Greene. Kralji so začeli slabo. Gostje že v drugi minuti izkoristili prednost igralca več na ledu, potem ko je na hitro pred golom preigraval Patrick Kane in s strelom po tleh matiral Quicka. Le nekaj minut kasneje je bil za goste uspešen še Bryan Bickell. Drew Doughty je zatem znižal zaostanek domačih, Kopitar pa v začetku druge tretjine poravnal izid.

Šved Marcus Krüger je goste popeljal v vodstvo v 14. minuti drugega dela, Nick Leddy in znova Kane, ki sta povišala že na 5:2. Tyler Toffoli je osem minut pred koncem le še nekoliko omilil poraz gostiteljev. Igralci Los Angelesa so tako izgubili še tretjič zapored in hkrati tretjič na tretji tekmi v tej sezoni proti Chicagu.

Zadnjo tekmo pred olimpijskim premorom bodo igralci Los Angelesa odigrali v noči na petek po slovenskem času (4.30). V Staples Center tokrat prihaja še Columbus, ki je bil na prvi letošnji tekmi doma boljši s 5:3.

V ostalih tekmah so Buffalo Sabres z 2:3 izgubili proti Edmonton Oilers, Detroit Red Wings so bili z 2:0 boljši od Vancouver Canucks, Anaheim Ducks so z 2:4 klonili proti Columbus Blue Jackets, San Jose Sharks pa proti Philadelphia Flyers z 2:5. Dve tekmi sta se končali po podaljšku, Pittsburgh Penguins so z 2:1 premagali Ottawa Senators, New Jersey Devils pa so proti Colorado Avalanche izgubili z 1:2.

Ne spreglejte