Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 1. 2016,
21.47

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Colorado Avalanche

Natisni članek

Torek, 26. 1. 2016, 21.47

6 let, 10 mesecev

Kopitarjevi Kralji so si zaprli pot do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Los Angeles Kings so pred domačimi navijači izgubili proti Colorado Avalanche. Po dveh tretjinah so bili bližje zmagi, v zadnji pa dopustili gostom, da so zrežirali preobrat.

Začetek dvoboja med Los Angeles Kings in Colorado Avanalanche je bil popolnoma v rokah domačih. Slovenski hokejist Anže Kopitar je podal za prvi gol, ki ga je v 10. minuti dosegel Drew Doughty.

Kralji so ob koncu prve tretjine vodili z 2:0, nato pa so se prebudili tudi hokejisti Colorada in v sedmih minutah nadaljevanja izenačili, potem ko je v 28. minuti za 2:2 zadel Gabriel Landeskog.

V zadnjo tretjino so s prednostjo le vstopili Kralji, ki so prek Dwighta Kinga vodili za en gol.

Sledilo je zadnjih dvajset minut, v katerih pa gostiteljem ni več uspelo premagati tekmečevega vratarja, so bili pa zato učinkoviti gostje. Najprej je še drugič na tekmi zadel Landeskog, tri minute pozneje pa še Nathan MacKinnon in postavil končni rezultat 4:3.

Kopitar in druščina sta ob koncu tekme z igralcem več poskušala izsiliti podaljšek, vendar je zmanjkalo časa. Da so Kralji sicer imeli prevlado na tekmi, pove podatek, da so na nasprotnikova vrata ustrelili kar 38 ploščkov, hokejisti Colorada pa le 19.

Kazni so jih stale zmage

"Na nek način smo nehali igrati in začeli opazovati nasprotnika. Dosegli so hitra dva zadetka in začela se je povsem nova tekma. Privoščili smo si preveč kazni, kar nas je stalo zmage. V zadnjem času smo se prevečkrat spravili v položaj, ko smo se morali braniti, namesto da bi napadali. Seveda je bolje, da se nam to dogaja zdaj kot v ključnem delu sezone," je po porazu dejal Anže Kopitar, ki bo s soigralci spet na delu šele prihodnji torek, saj bo v prihodnjih dneh vse namenjeno tekmi zvezd.

Slovenska hokejska zvezda, ki je niso izbrali na All-Star spopad, si želi, da bi se s Kralji vrnili močnejši. "Trenutno smo na mestu, na katerem smo hoteli biti. A zavedamo se, da to ni naša prava igra, da to ni način, na katerega želimo igrati. Zadnjih pet, šest tekem namreč nismo odigrali najbolje, zato moramo poskrbeti, da se v torek vrnemo v najboljšem stanju, z ostrino, ki nas je krasila pred temi tekmami," je opozoril Hrušičan in izpostavil še eno stvar: "Mislim, da ne igramo dovolj dobro vso tekmo, vseh 60 minut. V nekem trenutku igramo odlično, nato pa sledi padec v igri in to bo treba popraviti."

Bitko vratarjev dobil Rus

Na preostalih dveh tekmah so hokejisti Tampe z zadetkom Stevena Stamkosa z 1:0 premagali Toronto, blestel je vratar Andrej Vasilevskij, ki je zaustavil vseh 30 strelov. Izkazal se je tudi vratar Toronta Jonathan Bernier (ubranil je 28 od 29 strelov). Nashville pa je prav tako tesno, z 2:1, premagal Calgary.

Ne spreglejte