Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 4. 2014,
16.42

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks

Natisni članek

Četrtek, 17. 4. 2014, 16.42

8 let, 3 mesece

Kopitarjeva podaja precej premalo za slavje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na prvi tekmi končnice hokejske lige NHL oziroma konferenčnega četrtfinala so San Jose Sharks premagali Los Angeles Kings s 6:3. Druga tekma bo v nedeljo.

Hokejisti Los Angeles Kings so s porazom začeli končnico lige NHL. Pokopal jih je predvsem začetek tekme s San Josejem, saj so že do konca prve tretjine zaostajali z 0:3, od tega so v 20. minuti dobili kar dva gola. Kasneje do konca druge tretjine še dva, sami pa v tem času niso dosegli nobenega.

Podaja Anžeta Kopitarja Jaku Muzzinu za prvi gol Kraljev v 43. minuti je nakazovala določeno možnost preobrata. Še posebej ker so gostje nato zaporedoma mrežo zatresli še dvakrat, a so Morski psi na to odgovorili s še šestim golom in povsem zasluženo vodijo z 1:0 v zmagah. Kopitar je bil na ledu dobrih 19 minut in sprožil šest strelov.

Druga tekma bo v noči na ponedeljek.

Steen junak tretjega podaljška v St. Louisu, Stastny v Coloradu

Veliko bolj vroče je bilo v St. Louisu, kjer so gostovali aktualni prvaki iz Chicaga. Ti so še slabi dve minuti pred koncem vodili s 3:2, ko je svoj prvi zadetek v končnici prispeval Jaden Schwartz. Gledalci so spremljali kar tri podaljške, zmagoviti zadetek pa je prišel v 101. minuti, ko so po strelu Alexandra Steena in izpisu rezultata 4:3 na semaforju lahko ponoreli privrženci gostiteljev.

Še en podaljšek je odločal o zmagovalcu uvodnega obračuna, in sicer med Coloradom in Minnesoto. Če je bil pri notah junak Steen, Colorado slavi Paula Stastnyja. Divjaki so na uvodu v zadnji del vodili s 4:2, nato je najprej znižal Jamie McGinn, 14 sekund pred piskom sirene pa je podaljšek izsilil Stastny. Osemindvajsetletni Kanadčan je v osmi minuti podaljšanje igre izkoristil podajo izza gola Nathana MacKinnona (prispeval je tri podaje) in razrešil dvome o zmagovalcu.

Tudi v New Yorku je slavila domača ekipa. Rangersi so si zmago s 4:1 nad Philadelphio zagotovili s hitrima zadetkoma v power-playu zadetkoma sredi zadnje tretjine, ko je za vodstvo z 2:1 poskrbel Brad Richards, slabo minuto zatem pa so domači po zaslugi Dereka Stepana vodili s 3:1. Piko na i prvi zmagi konferenčnega četrtfinala je v 56. minuti postavil Carl Hagelin.

Ne spreglejte