Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 11. 2014,
16.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Anaheim Ducks Boston Bruins Toronto Maple Leafs

Sreda, 12. 11. 2014, 16.49

8 let

Kopitar zadel in podal, nato pa postal osmoljenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kralji iz Los Angelesa so pri Anaheimu, ki je zmagal po loteriji kazenskih strelov, osvojili točko. Anže Kopitar je prispeval gol in podajo. Toronto je s teniškim rezultatom ponižal Boston.

Kralji so na kalifornijskem derbiju pri sosedih v Anaheimu osvojili le točko, čeprav jim je kazalo veliko bolje. Prvi zadetek na tekmi je dosegel Anže Kopitar. Slovenski zvezdnik je v 10. minuti v polno pretopil kazenski strel in povedel Los Angeles v vodstvo.

Obveljalo je pravilo, da gre tretje v rado, saj je Kopitar prvič v ligi NHL med srečanjem izkoristil kazenski strel. Pred tem je dva zapravil, zdaj pa se je končno v tretjem poizkusu vpisal med strelce tudi na takšen način. Branilcem naslova se je nasmihala zmaga, saj so sredi druge tretjine vodili s 3:1, še šest minut pred koncem pa s 5:3. Hrušičan je imel prste vmes tudi pri petem zadetku Los Angelesa, ko je prispeval podajo za zadetek Justina Williamsa.

Anaheimu se je obrestovala menjava vratarja

V zadnjih minutah se je Anaheim le prebudil in s pomočjo občinstva ter soimenjakov, četrti zadetek je dosegel Ryan Kesler, petega pa le 99 sekund pred koncem tekme Ryan Getzlaf, izenačil rezultat na 5:5. Podaljšek ni postregel z zadetki, tako da so izvajali kazenske strele, kjer se je izkazal vratar Anaheima. Veselje je preprečil Jeffu Carterju in Kopitarju, ki je izvajal kot tretji v gostujoči ekipi. Če je najboljši slovenski hokejist v prvi tretjini premagal Frederika Andersena, pa je imel pri loteriji kazenskih strelov opravka z drugim vratarjem, saj je trener Phoenixa po zaostanku z 1:3 poslal na led Jasona LaBarbero. Ta mu je vrnil zaupanje in pomagal Anaheimu do preobrata, s katerim je prevzel vodilno mesto v zahodni konferenci. Zadnji obračun velikih kalifornijskih tekmecev je segal v maj, ko sta se kluba merila v konferenčnem polfinalu. Anaheim je takrat povedel s 3:2 v zmagah, a so se Kralji vrnili, skočili v konferenčni finale in na koncu osvojili Stanleyjev pokal.

Na drugem obračunu dneva je Boston, ki se je moral na zadnjih sedmih tekmah znajti brez kapetana Zdena Chare – ta je še vedno na seznamu poškodovanih (poškodba kolena), naletel na grozovite težave na kanadskih tleh. Toronto je prekinil zmagoviti niz gostov z visoko zmago, bilo je kar 6:1.

Ne spreglejte