Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 8. 2011,
17.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 31. 8. 2011, 17.30

8 let

Kopitar si želi s ''kralji'' narediti korak naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za slovenskega hokejskega asa Anžeta Kopitarja se priprave v domovini počasi zaključujejo, saj ga v ponedeljek čaka let proti L.A.-ju, kamor bo odpotoval zdrav, saj je poškodba gležnja že preteklost.

Zadnja sezona se namreč za Hrušičana ni končala najbolje, namesto, da bi mediji poročali o predstavah v končnici, ga je ob koncu marca na daljši prisilni dopust ponesel nesrečni zlom gležnja.

''Poškodba je sanirana, noga me ne boli več oziroma me ni bolela skoraj nikoli in zaradi tega smo nekaj treningov morali prilagoditi. Morda gleženj še ni tako močan kot bi moral biti, a vseeno je vse šlo po načrtih oziroma še malo hitreje od predvidenega. V drsalki mi je sedaj morda še malo nelagodno, saj je gleženj še zatečen, vendar pa v predelu moje poškodbe ni nobenih problemov in to je najbolj pomembno,'' je zbrane novinarje in novinarke na tiskovni konferenci pomiril Kopitar, ki se bo v Evropo kmalu vrnil, saj ga sedmega in osmega oktobra čakata tekmi proti New York Rangers in Buffalo Sabres.

Veliko treninga, malo počitnic

Zveznik ''kraljev'' iz Los Angelesa je letošnje poletje podredil povsem rehabilitaciji in pripravi na novo sezono, kar pomeni, da časa za pravi oddih ni bilo veliko. Na treningih so se mu pridružili tudi nekateri slovenski hokejisti, med njimi Andrej Hočevar, brata Rodman, Tomaž Razingar, Jakob Milovanovič …

''Poletje kot vsako poletje. Veliko treninga in malo počitnic. Trenirali smo isto kot lani, morda malo več. Priprave so bile optimalne, mislim, da sem dobro pripravljen in upajmo, da bodo istega mnenja tudi šefi,'' pravi 24-letni napadalec, ki letos ni odšel na nobeno obalo ob jadranskem morju, nato pa je še nekoliko bolj izčrpno pokomentiral proces treningov: ''Začnem z uro in pol treninga za ogrevanje, kar pomeni, da delam vaje za trup, rame, ki so najbolj izpostavljene, naredim ogromno izpadnih korakov, nato pa je proces različen. Razdeljen je namreč na aeroben in anaeroben trening ter delo z utežmi. Po navadi sem bil trikrat na teden na štadionu, kjer sem začel z dolgimi teki, nato pa dodal še kratke. Proti koncu sem delal tudi skoke čez ovire, te so bili dober test za moj gleženj. Dva do trikrat na teden sem bil tudi na fitnessu. Ob tem sem treniral tudi na ledu, kjer sem bil zadnji mesec po štirikrat na teden na ledu, pred tem pa dva do trikrat.''

Letos brez nogometa in košarke

Čas, ki ga prebije v Sloveniji, nameni tudi druženju s prijatelji, katerim se med sezono ne more posvetiti.

Z njimi rad tudi športa, letos pa mu je prav poškodba to preprečila: ''Pretekla poletja sem igral veliko nogometa in košarke, letos pa sem si dejal, da bom raje malo še počakal. Košarke nisem povsem nič igral, saj je pri slednji gleženj še bolj izpostavljen, medtem ko sem nogomet nekajkrat odigral. Vsekakor bi si večkrat želel igrati nogomet ali košarko, saj mi to pomeni druženje s prijatelji, vendar enostavno nisem želel ničesar tvegati. To mi je odsvetoval tudi fizioterapevt.''

Ligo začeti brez napak

V novi sezoni ima kar nekaj ciljev. Tako osebnih, kot tudi ekipnih. Svojo igro želi dvigniti še na višjo raven, prav tako pa si želi še svoj točkovni izkupiček obogatiti. Še večje cilje ima s soigralci, vodstvo Los Angelesa je bilo letos zelo aktivno na tržnici in v ekipo zvabilo izvrstna napadalca Mika Richardsa in Simona Gagneja.

''Prvi cilj je vsekakor končnica. Da pa bi to dosegli, moramo ligo začeti dobro, brez napak. Te točke se na koncu zelo poznajo in obrestujejo. Nato moramo nadaljevati v podobnem slogu, moramo biti konstantni skozi celotno sezono oziroma vseh 82 tekem. To nam lahko prinese končnico. V slednji pa si vsekakor želimo iz prvega kroga oditi kot zmagovalci, saj smo že dvakrat zapored obstali v njem. Enostavno moramo narediti korak naprej,'' je Kopitar razkril klubske načrte pred novo sezono.

Ne spreglejte