Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 4. 2012,
18.39

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Philadelphia

Nedelja, 22. 4. 2012, 18.39

1 leto, 4 mesece

Kopitar prek Vancouvra v konferenčni polfinale!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najuspešnejša ekipa rednega dela iz Vancouvra se je zaustavila že v prvem krogu končnice NHL. Na kolena so jo spravili Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so bili boljši s 4:1 v zmagah.

Kar enajst let so čakali ''kralji'', da so znova prišli v drug krog konferenčnega polfinala. Tokrat jim je le uspelo, zato so potrebovali pet tekem, izločili pa so vodilno ekipo rednega dela Vancouver Canucks. Los Angeles je blestel v večini statističnih kategorij, imel je več strelov, naletov kot tudi dobljenih metov ploščkov.

Obračun se je bolje začel za Vancouver, ki je v 16. minuti prišel do vodstva, Henrik Sedin je odigral dvojno podajo z dvojčkom Danielom in zadel prazno mrežo. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je imel v zadnjih sekundah prve tretjine priložnost za izenačenje, samostojen prodor mu je nasprotnikov čuvaj mreže obranil, nato je Hrušičan sicer odbitek pospravil v mrežo, a po pisku sirene. V drugi tretjini ni bilo zadetkov, v zadnji pa je Brad Richards prinesel izenačenje. V podaljšku so ''kralji'' na nasprotnikovi modri črti ukradli plošček, do tega je prišel Jaret Stoll, ki je s soigralcem ime situacijo dveh igralcev proti enemu, za strel se je odločil kar sam in bil uspešen. ''To je zares velik uspeh. Pri Los Angelesu sem že osem, devet let, vendar takšnih emocij še nisem doživel. Način, s katerim smo prišli do zmage in ekipa, proti kateri smo prišli od uspeha, je nekaj neverjetnega,'' je bil po uspehu navdušen kapetan Dustin Brown. Slednji se bo s soigralci v naslednjem krogu pomeril proti St. Louis Blues.

Izpadel je tudi Pittsburgh, ki znova ni našel protistrupa, da bi zaustavil Clauda Girouxa, ki je dosegel zadetek in dve podaji. Prav slednji je že po 32 sekundah tekme povedel ''letalce'' v vodstvo, na 2:0 pa je ob igralcu več povišal Scott Hartnell. V drugi tretjini je bilo že 3:0, v polno je zadel Erik Gustafsson, nekaj upanja je ''pingvinom'' vlil Jevgenih Malkin, a je vsega 36 sekund zatem bilo že znova +3 za Philadelphio, med strelce se je vpisal Danny Briere. Osem sekund pred koncem obračuna ja prazno mrežo zatresel Brayden Schenn. ''Za obstanek v igri bi morali igrati perfekten hokej, vendar pa smo tekmo začeli zelo slabo. Čutili smo, da serijo lahko vrnemo v Pittsburgh, sedaj moramo razmisliti, zakaj nam to ni uspelo,'' je bil po tekmi razočaran Sidney Crosby.

Sedmo tekmo serije pa so izsilili aktualni prvaki iz Bostona, ki so se znašli na robu prepada. ''Kosmatinci'' so v rednem delu trikrat povedli, trikrat je Washington izenačil, v podaljšku pa je zmagovalca odločil Tyler Seguin.

Liga NHL 22. april, (konferenčni četrtfinale):

Vzhod: Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 5:1 /4:2/ Giroux 1., Hartnell 14., Gustafsson 26., Briere 30., Schenn 60.; Malkin 29.

Washington Capitals : Boston Bruins 3:4* /3:3/ Green 10., Chimera 40., Ovečkin 56.; Peverley 6., Krejci 17., Ference 52., Seguin 64.

Zahod: Vancouver Canucsk : Los Angeles Kings 1:2* /1:4/ H. Sedin 15.; Richardson 44., Stoll 65.

*- v podaljšku

/ / - izid v zmagah

Ne spreglejte