Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 11. 2014,
21.02

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Detroit

Petek, 14. 11. 2014, 21.02

2 leti, 11 mesecev

Kojoti tulili v Vancouvru, Columbus prekinil devet tekem trajajočo sušo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dolgih devet tekem je v hokejski ligi NHL na zmago čakal Columbus, petkov večer mu jo je vendarle naklonil. Žrtev pa je bila Philadelphia. Detroit je vzel mero Chicagu.

Po dva ploščka sta za hrbet Steva Masona pospravila James Wisniewski in Nick Foligno, ki je proti Philadelphii dosegel že svoj 11. zadetek na 21 tekmah, kar je največ, kar jih je dal proti kateremukoli moštvu lige NHL. "Res? Odlično. Ne poznam recepta, dejstvo pa je, da je proti Philadelphii težko igrati, je pa vedno vznemirljivo," je bil ob podatku navdušen Foligno. Še bolj se je lahko veselil, ker jim je po 24. oktobru le uspelo priti do zmage.

Z istim rezultatom (4:3), a po loteriji so do dveh točk prišli Otočani, ki so v 44. minuti vodili s 3.1, a so floridski panterji po zadetkih Briana Campbella in Aarona Ekblada izsilil podaljšek in kazenske strele, v katerih je zmago gostom zagotovil Kyle Okposo.

Pingvini so se pobrali po petardi proti podprvakom in z 2:1 jim je uspelo premagati Toronto, junak zmage je bil z dvema zadetkoma veteran Pascal Dupuis, med vratnicama se je izkazal Thomas Greiss, ki je zaustavil 30 od 31 strelov. Na drugi strani je bil razpoložen tudi Jonathan Bernier, ki je ubranil 38 strelov, a na koncu ledeno ploskev zapustil sklonjene glave.

Vroče je bilo tudi med Washingtonom in Hudiči, ti so z nogometnih 1:0 slavili po zadetku Mika Cammallerija v 50. minuti. Tudi na tem obračunu sta imel čuvaja mreže svoj dan, a na koncu je krajšo potegnil Braden Holtby (96,4-odstotna uspešnost), medtem ko je Cory Schneider ob vseh 30 strelih ohranil mrežo nedotaknjeno.

Detroit je Chicagu preprečil, da bi v letošnji sezoni prišel do prvega niza treh zmag, rdeča krila so slavila s 4:1, veliko zahval za zmago gre vratarju Jimmyju Howardu, ki je ustavil 25 strelov.

Nič kaj veselo ni bilo v Vancouvru, kjer so domači doživeli hud poraz proti kojotom iz Arizone. Martin Hanzal je v 36. minuti dosegel hat-trick, nerazpoloženemu Ryanu Millerju pa sta jo do konca obračuna "podkurila" še Shane Doan in Keith Yandle. Odličen je bil Devan Dubnyk, ki je kljub občutno več delu (razmerje strelov 35:23 za Vancouver) od kolega na drugi strani skril ključe svojih vrat. Vancouver ostaja na drugem mestu zahoda, medtem ko je Arizona šele 12.

Ne spreglejte