Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 1. 2011,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Anaheim Ducks

Ponedeljek, 3. 1. 2011, 16.34

8 let

Kopitar podal, Kralji izgubili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V severnoameriški hokejski ligi NHL je Los Angeles Anžeta Kopitarja tesno izgubil s Chicagom.

Hokejisti Los Angeles Kings so ponoči v severnoameriški ligi NHL igrali proti branilcem naslova Chicago Blackhawks in na domačem ledu izgubili s 3:4. Odločilni gol je v 55. minuti zabil Jonathan Toews. Pri domačinih je slovenski hokejist Anže Kopitar slabi dve minuti pred tem podal za izenačenje na 3:3.

Kopitar, ki je podal ob zadetku Ryana Smytha ob igralcu več na ledu, je sicer v dresu "kraljev" na ledu preživel 22 minut in pol in proti vratom sprožil štiri strele. Tekma je bila sicer precej izenačena. Tako prva kot druga tretjina sta se končali z 1:1, v tretji pa je mož odločitve postal Toews. To je že četrta zaporedna zmaga Chicaga nad Los Angelesom.

"Vsekakor smo jim blizu. Toda blizu ni dovolj. Moramo najti pot do zmage. Sposobni smo v nekaj menjavah nadvladati vsako moštvo v ligi, toda zaradi neznanega razloga popustimo. Včasih se še preveč trudimo in pozabimo na prave in takrat potrebne poteze. Zato se potem tudi opečemo," je po tekmi razmišljal Kopitar, ki ima po 39 tekmah 15 golov in 27 podaj.

Prvo ime tekme je bil sicer Patrick Sharp z dvema goloma in podajo. "Vedno, ko igramo proti njim, je zelo težko. Vem, da smo bili mi v zadnjem času boljši, toda oni so moštvo, ki se ne bo predalo. Nabrušeni bodo skozi vso sezono," je Kalifornijce pohvalil Sharp. Obe ekipi imata po 45 točk, s tem da je Chicago odigral dve tekmi več.

Na preostalih tekmah večera so prav tako slavili gostujoči igralci. Carolina je doma po podaljšku klonila pred Florido s 3:4, odločilni zadetek je po dobri minuti podaljška zabil Bryan Allen. Toronto je z 1:2 izgubil proti Bostonu, pri čemer je zmagoviti gol dosegel Marc Savard, s 36 obrambami pa se je izkazal tudi vratar Tuukka Rask.

Calgary je bil nemočen proti New York Islanders, ki so slavili s 5:2. John Tavares je zbral dva gola in podajo, dvakrat pa se je med strelce vpisal tudi Matt Moulson. Poraz je doživel tudi San Jose, ki je na domačem ledu moral priznati premoč Vancouvru s 3:4. Kanadčanom, ki s 55 točkami vodijo v zahodni konferenci, je dve točki prinesel zadetek Alexandra Burrowsa sredi zadnje tretjine.


Liga NHL, 3. januar

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs2:1 Horton, Savard; Garbovski

Florida Panthers : Carolina Hurricanes 4:3* Wideman, Higgins, Stillman, Allen; Dalpe, Boychuk, Harrison

NY Islandres : Calgary Flames5:2 Tavares 2, Moulson 2, Grabner; Moss 2

Chicago Blackhawks : Los Angeles 4:3 Sharp 2, Hossa, Toews; Smyth 2, Handzus, Kopitar 1 podaja, 4 streli

Vancouver Canucks : San Jose 4:3 Sedin, Edler, Hansen, Burrows; Mayers 2, Clowe

*-po podaljških

Ne spreglejte