Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2015,
16.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL Chicago Blackhawks

Nedelja, 1. 11. 2015, 16.18

8 let

Kopitar jo je zagodel prvakom, nato se je Kraljem stemnilo pred očmi (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Chicaga, ki branijo naslov v ligi NHL, so prekinili zmagovalni niz Los Angeles Kings. Kralji so lovili osmo zaporedno zmago, a izgubili z 2:4. Anže Kopitar je prispeval četrti gol v sezoni.

Hokejisti Chicago Blackhawks so izkoristili prednost domačega ledu in premagali goste iz Kalifornije. Branilci naslova v ligi NHL so zmagali s 4:2, čeprav so po uvodni tretjini izgubljali z 1:2. V zadnjem delu srečanja so dvignili ritem in odpravili Los Angeles Kings z delnim rezultatom 3:0. Kralji so tako prekinili niz sedmih zaporednih zmag.

Chicago je v 7. minuti v vodstvo popeljal Jonathan Toews, nato pa so navijači v dvorani United Center obnemeli, ko sta v polno zadela gosta Alec Martinez (strelski prvenec v tej sezoni) in Anže Kopitar. Hrušičan je dosegel četrti gol v tej sezoni, med strelce pa se je vpisal dobro minuto pred koncem prve tretjine, ki jo je Los Angeles dobil z 2:1. Privrženci Kraljev so pomislili, da se obeta nov vrhunski rezultat in nadaljevanje zmagovitega niza, a so se ušteli.

Rezultat se v drugi tretjini ni spreminjal, ko je sirena označila začetek zadnjih 20 minut, pa so se nad Kralje zgrnili temni oblaki. V 42. minuti je Patrick Kane poskrbel za izenačenje, osem minut pozneje pa je Teuvo Teravainen prvakom, ki zaradi poškodbe niso mogli računati na pomoč veterana Mariana Hosse, priigral vodstvo s 3:2. Finec ni bil zadnji strelec na srečanju. Omenjena čast je pripadla Rusu Artemu Animisovu, ki je v 59. minuti postavil končni rezultat 4:2.

Vratar Chicaga Corey Crawford je ustavil 33 strelov, njegov stanovski kolega pri Los Angelesu Jonathan Quick pa 22. Kapetan kraljev Dustin Brown še ni dočakal prvega zadetka v tej sezoni. Tako dolge strelske suše na začetku sezone v ligi NHL ni občutil od leta 2003.

V noči na torek sta zmagala oba kanadska predstavnika. Toronto je presenetil Dallas, ki se je zaradi vodilnega mesta na vzhodnem delu razpredelnice lige NHL oklepal vloge favorita, Vancouver pa je doma brez večjih težav odpravil Philadelphio.

Ne spreglejte