Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2015,
13.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bolzano liga EBEL Žiga Pance

Četrtek, 10. 9. 2015, 13.12

7 let, 12 mesecev

Konec poletne drame razveselil navijače. Jih bo ameriški strateg spet razvajal?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo kluba je navijače in ligo EBEL dolgo držalo v nevednosti, julija pa potrdilo, da bodo še naprej igrali v ligi EBEL. Vrnil se je Tom Pokel, ki je Bolzano ob premieri popeljal do prvaka.

Že drugič zapored so po sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva na Južnem Tirolskem uprizorili pravo hokejsko limonado, v kateri ni manjkalo zapletov in ki se je na srečo privržencev Bolzana končala z odločitvijo, da tudi v prihajajočem tekmovalnem obdobju zaigrajo v ligi EBEL. Predsednik Dieter Knoll je tako sredi poletja naznanil, da so tudi s pomočjo lokalnih oblasti zbrali večino denarja, potrebnega za korektno plutje skozi sezono.

Za ljubitelje edinega italijanskega EBEL-ligaša je kmalu prišla še ena pozitivna novica. Za trenersko taktirko bo namreč spet poprijel Američan Tom Pokel – predal mu jo je Mario Simioni –, ki je klub vodil v prvi sezoni lige EBEL in med navijači požel veliko navdušenja.

Čeh vztraja na številki ena

Njegovo moštvo bo precej drugačno od tistega, ki mu je diktiral pred dvema letoma, in tudi tistega, ki je lani pod Simionijevim vodstvom zmoglo do napetega četrtfinala, v katerem jih je na sedmi tekmi izločil Linz. Lep del oklepnikov je Bolzano po lanski sezoni zapustilo, pogodbe je podaljšala le peščica.

Med to je vratar Jaroslav Hübl. Čeh je prva hobotnica Bolzana vse od vstopa v ligo EBEL, ko je branil na praktično vseh tekmah (lani je od 61 izpustil le eno), in tako bo tudi letos. Njegova menjava bo v tem tekmovanju neizkušeni domačin Daniel Morandell, ki je lani odigral eno tekmo, sicer pa branil za drugoligaša Kaltern (nekoč je nastopal v ligi INL).

Napad izgubil pomembne sile, tudi Panceta

Italijo so zapustili pomembnejši členi napada, med njimi tudi Žiga Pance, ki se je z Rickom Schofieldom preselil v Beljak, odšel je tudi Derek Nesbitt, sta pa v napadu ostala Marco Insam in Anton Bernard. Pokel je priključil tri izkušene hokejiste Steva Saviana, Jerryja Pollastrona in Nata DiCasimira, a vprašanje je, kako se bodo ujeli s kar nekaj mladimi italijanskimi upi.

Košarkarska obramba s Podlipnikom

Največ neznank je v obrambi, za katero se pričakuje, da se bo še dopolnila. Trenutno ima le pet hokejistov podpisano pogodbo – med temi kapetan Alexander Egger, Hannes Oberdörfer in Sean McMonagle –, dva mladeniča, eden je Matic Podlipnik, sta na preizkušnji. Sicer pa so Poklovi stebri obrambe zelo visoki, Luka Franza je s košarkarskimi 198 centimetri celo najvišji hokejist v ligi.

V pripravljalnem obdobju se niso naigrali, palice so prekrižali le dvakrat z Asiagom in obakrat zmagali (4:3 po kazenskih strelih, 2:0). Sezono v ligi EBEL bodo z gostovanjem v Gradcu odprli v petek.

Ne spreglejte