Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2015,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Graz 99ers Ivo Jan

Sreda, 21. 10. 2015, 12.25

8 let

"Ko zadeneš petkrat in izgubiš, je težko kaj povedati"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpijino krizo je v torek poglobil še Gradec, ki pod taktirko Iva Jana deluje povsem prerojeno. V zdesetkanem domačem taboru so obžalovali individualne napake, gostje so zadovoljni s tremi točkami.

Na ledeni ploskvi in v hokejskih pisarnah Olimpije na Celovški 25 v zadnjih tednih nimajo prav veliko razlogov za veselje. Porazi se vrstijo eden za drugim, gledalcev je iz tekme v tekmo manj, sponzorjev ni na pretek, v zmajevo gnezdo pa je udarila še serija poškodb. Če je za Guillauma Desbiensa, Davida Planka in Aljaža Uduča že nekaj časa jasno, da ne morejo pomagati soigralcem, so zadnje žrtve Aleš Mušič, Stefan Chaput in Olivier Roy.

Vsi trije – ukvarjali naj bi se s poškodbami spodnjega dela telesa, kanadski vratar naj bi imel težave s prepono – so tako izpustili srečanje z Gradcem, ki je pod taktirko nekdanjega trenerja ljubljanskega kluba Iva Jana slavil še četrtič zapored in predzadnje mesto na lestvici prepustil Sapi Fehervar.

Iz njega se bo veliko naučil

Zmaji so mrežo panterjev zatresli kar petkrat, dvakrat povsem ob koncu tekme, na kateri so še enkrat več dokazali borbenost, a ta ne prinaša točk in tudi tokrat ni bila dovolj za zmago. Obračun je bil dober pokazatelj, kako močno Olimpija potrebuje zdravega Oliviera Roya. Gradec je namreč 20-letnega Tomaža Trelca premagal sedemkrat, trikrat v prvih desetih minutah tekme. "Gre za mladega vratarja, ki ima mojo popolno podporo. Bil je pač eden od tistih večerov, o katerem bo verjetno veliko razmišljal, a se iz njega tudi veliko naučil," se je trener domačih Fabian Dahlem po porazu odzval na opazko, da so se mlademu čuvaju mreže ob nabiranju prepotrebnih EBEL-ligaških izkušenj zatresle roke.

"Glede na to, da nam manjka pet najboljših igralcev, je verjetno marsikdo mislil, da brez njih tako in tako nimamo možnosti, toda jaz sem od začetka verjel, da jih imamo, če bomo igrali pametno in se držali sistema. Na začetku smo prejeli tri zadetke iz šestih strelov (po hitrem vodstvu z 1:0 je Olimpija v 10. minuti zaostajala z 1:3, op. a.), a smo naprej igrali zelo intenzivno, agresivno in čustveno. To je naš edini način za ugoden rezultat.

Vrnili smo se, si dali priložnost, da bi osvojili točke, a jih žal nismo. Na koncu (Olimpija je v zadnjo tretjino vstopila z zaostankom 3:6, op. a.) sem verjel, da lahko spremenimo rezultat. V zadnji tretjini smo garali, nihče se ni predal niti povsem ob koncu, ko smo igrali tri na pet. S petimi zadetki bi sicer morali na tekmi zmagati, a sedem prejetih zadetkov je bilo pač preveč," se je 49-letni Nemec, ki ob koncu ni bil zadovoljen s sodniškim kriterijem, na dolgo in široko posvetil poteku tekme in kot vsakič kot pozitivno stvar izpostavil borbenost.

Kako dolgo ga bo še "podžigal"?

Mimo borbenosti tudi tokrat ni mogel letos eden od bolj zagnanih domačih členov in s sedmimi zadetki najboljši strelec Olimpije Andrej Hebar. "Težko je karkoli povedati po tekmi, na kateri dosežeš pet zadetkov in izgubiš. Začeli smo dobro, potem je prišel padec, po katerem smo se vrnili, a nato spet dobili prepoceni zadetke. Mislim, da so odločale individualne napake. To bo treba popraviti in sestaviti celotno tekmo na visoki ravni. Res je tudi, da smo igrali brez tujcev, vsak poškodovan igralec se naši ekipi zelo pozna," je bil strelec dveh zadetkov vidno razočaran.

Čeprav ozračje v Tivoliju ni nič kaj prijetno in se po zgolj dveh zmagah na 14 tekmah ne moreš zlahka izogniti padcu v (vsaj rahlo) nejevoljo, če že ne depresivnim trenutkom, poskuša 31-letnik ostati pozitiven: "Nikakor ni dobro, ko zapovrstjo izgubljaš tekme, a vsaj jaz se hočem po porazu vrniti še močnejši. Ta me še bolj podžge. Še vedno zremo optimistično naprej. Sistem igranja je tak, da imaš pozneje še vedno možnosti priti v končnico."

Ne spreglejte