Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 12. 2015,
22.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Black Wings Linz

Sreda, 30. 12. 2015, 22.26

7 let, 12 mesecev

Kanadski branilec preprečil senzacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 37. kroga lige Ebel po kazenskih strelih izgubili z ekipo Black Wings Linz z 2:3 (1:0, 0:1, 1:1; 0:1).

Ljubljančani so konec leta vendarle dočakali v za kanček bolj spodbudnem vzdušju. Na zadnjem gostovanju so premagali najbližje tekmece na lestvici Innsbruck po kazenskih strelih, na zadnji domači tekmi v letu 2015 pa so lahko neobremenjeni pričakali vodilni Linz. Na koncu so bili sicer poraženi, a zelo blizu velikemu presenečenju.

Da se kljub veliki razliki na lestvici in slabim izkušnjam s tekme pred tedni, ko je bilo kar 0:10, zmaji ne nameravajo predati vnaprej, je pokazal že uvod. Zeleno-beli so sicer že po treh minutah doživeli manjši šok, saj si je prvi vratar Oliver Roy v eni od akcij poškodoval ramo, namesto njega pa je med vratnici stopil Tomaž Trelc.

Vseeno pa nato ni bilo pričakovane ofenzive Linza. Še več, Ljubljančani so igrali zelo dobro in brez težav nadzorovali potek tekme. Pravzaprav je imel vratar Thomas Dechel več dela kot Trelc, v 13. minuti pa je na navdušenje najbolj zvestih navijačev klonil. Takrat je Aleš Mušič z natančno podajo zaposlil Gregorja Koblarja, ta pa je v protinapadu ušel tekmecem in matiral vratarja.

A nadaljevanje ni bilo tako dobro. Linz je iz prve prave akcije že v 21. sekundi druge tretjine izenačil. Vseeno pa hitro prejet gol domačih ni ustavil, še naprej so igrali poletno in borbeno. Linz si ni ustvaril veliko priložnosti, domači pa so, potem ko so sodniki vendarle kaznovali grobo igro tekmecev, dvakrat imeli prednost igralca več. V vsakem od "power-playev" pa lepo priložnost, najprej Miha Logar, potem pa še Nardo Natzgaam. Pred koncem tretjine je bil blizu golu še Luka Kalan.

Poletna in borbena igra se je nadaljevala tudi v zadnjem delu, nagrada pa je prišla v 45. minuti, ko je bil Jure Sotlar na pravem mestu ob vratnici po podaji Mušiča in plošček porinil v gol za nepričakovano, a zasluženo vodstvo.

Za to sezono neverjetno dobra predstava je zmajem skorajda prinesla poln izkupiček. Bili so blizu še tretjemu golu, ko sta za las zgrešila Koblar in Sotlar, toda niso zdržali do konca. Gostje so namreč, ko so iz vrat potegnili vratarja, izenačili pičlih 24 sekund pred koncem.

Podaljšek je pripadel gostom, utrujeni zmaji pa so zdržali brez gola in tekmo so odločili kazenski streli. Pri teh je vratar gostov ubranil vse tri poskuse domačih, za goste pa je bil uspešen Sebastien Piche.

Hokejiste v ligi Ebel že prvi dan novega leta čaka nov krog, Ljubljančani bodo prvi dan leta 2016 domačini, njihov tekmec pa bo Fehervar.

Ne spreglejte