Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 10. 2019,
16.13

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

5

Natisni članek

rasizem Jordan Subban Dornbirn Graz 99ers liga EBEL

Nedelja, 6. 10. 2019, 16.13

4 leta, 6 mesecev

jordan subban tarča rasizma

Rasistični izpad v ligi EBEL: Česa takšnega še nisem doživel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

5

Jordan Subban | Jordan Subban je bil na petkovi tekmi tarča rasističnih vložkov skupine navijačev Gradca. | Foto Sportida

Jordan Subban je bil na petkovi tekmi tarča rasističnih vložkov skupine navijačev Gradca.

Foto: Sportida

Na petkovi tekmi razširjenega avstrijskega prvenstva med Gradcem in Dornbirnom so se nekateri privrženci prvega z rasističnimi opazkami "znesli" nad temnopoltim branilcem Dornbirna Jordanom Subbanom, mlajšim bratom NHL zvezdnika P. K. Subbana.

Če smo z nogometnih tekem vajeni tovrstnih izpadov, na hokejske naslovnice ne zaidejo pogosto. A petkov večer na avstrijskem Štajerskem je potrdil, da tudi najhitrejši ekipni šport ni odporen proti rasizmu.

Med srečanjem domačega Gradca, za katerega igra tudi slovenski napadalec Ken Ograjenšek, in Dornbirna so si nekateri privrženci graških panterjev privoščili neprimerne vložke. Temnopolti branilec Dornbirna Jordan Subban se je med sedenjem na kazenski klopi in po izteku kazni naposlušal neprimernih živalskih zvokov, nekateri naj bi vzklikali tudi rasistične opazke.

"Česa takšnega še nisem doživel. Oponašanje opic graškega občinstva, naperjeno proti našemu soigralcu. Kje smo? Kakšni ljudje ste? Recimo ne rasizmu," je po obračunu, Gradec je zmagal s 3:1, na družbenem omrežju zapisal napadalec Dorbirna Kevin Macierzynski.

Pri Gradcu so se opravičili Kanadčanu in dodali, da iščejo krivce za neprimerne vložke. | Foto: Sportida Pri Gradcu so se opravičili Kanadčanu in dodali, da iščejo krivce za neprimerne vložke. Foto: Sportida

Neprimerne vložke so obsodili tudi pri Gradcu, pri katerem pravijo, da zagovarjajo ničelno toleranco in da tovrstnih izpadov ne bodo dopuščali. Ob tem so se mlajšemu bratu NHL-zvezdnika P. S. Subbana opravičili in zapisali, da bodo naredili vse, da se kaj takega ne ponovi.

"Trenutno pregledujemo videoposnetke s tekme. Če bomo našli krivce, bodo nemudoma prejeli dosmrtno prepoved vstopa v dvorano," je ob tem za uradno spletno stran kluba dejal izvršni direktor Gradca Bern Vollmann.

Gradcu gre tudi v letošnji sezoni dobro, trenutno je na drugem mestu, z istim številom točk kot vodilni Salzburg. Dornbirn je prikovan na dno lestvice lige EBEL.

Lestvica lige EBEL

Preberite še:

HDD Sij Acroni Jesenice - HC Pustertal - Aplska liga
Sportal Jeseničani ugnali prestolničarje, Olimpijin kapetan se je vrnil ob porazu
Gal Koren HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Olimpija do polnega plena, tragedija v Kitzbühlu
Ne spreglejte