Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 3. 2021,
14.30

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Sterzing Vipiteno Gardena HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga

Sreda, 24. 3. 2021, 14.30

3 leta

zmaji z vipitenom, železarji nad gardeno

Ljubljančani in Jeseničani so izbrali četrtfinalnega tekmeca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
HK Olimpija HDD Jesenice 3. marec 2021 | Olimpija si je za četrtfinalnega nasprotnika izbrala Vipiteno. Ljubljančani so bili po rednem delu prvi, Italijani pa 11. Obe medsebojni srečanji te sezone je dobila ljubljanska ekipa. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija si je za četrtfinalnega nasprotnika izbrala Vipiteno. Ljubljančani so bili po rednem delu prvi, Italijani pa 11. Obe medsebojni srečanji te sezone je dobila ljubljanska ekipa.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Najboljša tri moštva rednega dela Alpske lige (HK SŽ Olimpija, HDD Sij Acroni Jesenice in Pustertal) so si danes izbrala četrtfinalnega nasprotnika. Ljubljančani so izbrali Vipiteno, Jeseničani pa Gardeno. Četrtfinale se bo začel v soboto, v polfinale se bo uvrstil tisti, ki bo zmagal trikrat. Preostala para sta Pustertal - Lustenau in Asiago - Cortina.

HK SŽ Olimpija HK Olimpija
Sportal Finančne zahteve poravnali, najtežje je bilo spet pridobiti zaupanje

Štiri najboljša moštva Alpske lige so si po koncu rednega dela že zagotovila četrtfinale, tista na mestih med 5. in 12. pa so se za preostale štiri četrtfinalne vstopnice bojevala v dodatnih bojih.

Olimpiji, Jesenicam, Pustertalu in Asiagu so se po dodatnih tekmah (v vseh parih je bila odločitev znana po dveh obračunih) pridružili Cortina (izločila je Bregenzerwald), Lustenau (izločil je Ritten), Gardena (izločila je Feldkirch) in Vipiteno (izločil je Red Bull Juniors).

Olimpija z Vipitenom, Jesenice z Gardeno

Kot prvi so danes lahko izbirali Ljubljančani in se odločili za Vipiteno, ki je presenetil mlade rdeče bike. Zmaji so se z italijanskim kolektivom, ki se je moral po sesutju strehe svoje dvorane seliti, v tej sezoni srečali dvakrat, obakrat so zmagali (doma s 5:1, v gosteh z 1:3).

Jeseničani so izbrali Gardeno, po rednem delu so bili drugi, Italijani pa deseti. Na obeh medsebojnih srečanjih so zmagali železarji, na zadnjem pred desetimi dnevi po preobratu in podaljšku. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jeseničani so izbrali Gardeno, po rednem delu so bili drugi, Italijani pa deseti. Na obeh medsebojnih srečanjih so zmagali železarji, na zadnjem pred desetimi dnevi po preobratu in podaljšku. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Drugi izbor so imeli Jeseničani, izbrali so Gardeno. Tudi oni so z italijansko ekipo palice prekrižali dvakrat in obakrat zmagali (sredi novembra so v gosteh slavili z 1:6, pred desetimi dnevi so v domači dvorani po zaostanku z 0:3 priredili preobrat in zmagali v podaljšku).

Pustrertal se je odločil za edino avstrijsko moštvo v končnici Lustenau, v zadnjem paru pa sta ostali italijanski ekipi Asiago in Cortina, sicer četrta in peta ekipa rednega dela.

Začetek bojev za polfinale v soboto

Četrtfinale se bo začel v soboto, igrali pa bodo na tri zmage. Olimpija bo prvo tekmo doma igrala v soboto zvečer, Jeseničani pa začenjajo v nedeljo ob 17.30.

Četrtfinalni pari Alpske lige (igrajo na tri zmage):

HK SŽ Olimpija - Vipiteno
HDD Sij Acroni Jesenice - Gardena
Pustertal - Lustenau
Asiago - Cortina

Preberite še:

HK Olimpija HDD Jesenice 3. marec 2021 Nejc Brus
Sportal Olimpija za konec do zanesljive zmage, Jeseničani kljub porazu drugi
T Dejan Kontrec
Sportal Majski test za prihodnje leto in upanje na sprejetje slovenskega predloga
Ne spreglejte