Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 3. 2015,
13.21

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

državno prvenstvo HK Celje HK Triglav Kranj HDD Sij Acroni Jesenice HDD Olimpija

Torek, 17. 3. 2015, 13.21

4 leta, 9 mesecev

Jeseničani "po nogometno" v finale DP, Olimpija v pogon konec tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Jesenic so na drugi polfinalni tekmi z nogometnih 1:0 premagali Triglavane in se uvrstili v finale državnega prvenstva. Olimpija bo priprave na polfinale proti Celjanom začela konec tedna.

Na prvi polfinalni tekmi so favoriti Jeseničani z 10:2 premagali Kranjčane, na drugi tekmi pa jim je za zmago zadostoval le en zadetek, ki ga je v 33. minuti prispeval Gašper Glavič. Železarji so tako kot prvi zadrsali v finale, Kranjčani pa končujejo sezono.

Drugi finalist bo najhitreje znan v ponedeljek, 30. marca, najpozneje pa v petek, 3. aprila, saj bosta Olimpija in Celje palice prvič prekrižala šele čez dober teden. Gorenjci so namreč po medsebojnem dogovoru in dogovoru s Hokejsko zvezo Slovenije polfinale premaknili na zgodnejši termin, saj Jeseničane že v soboto čaka nova polfinalna serija, takrat v ligi INL.

Zmaji konec tedna

Hokejisti Olimpije bodo skupne priprave na polfinale državnega prvenstva začeli konec tedna. Ledeni treningi naj bi se tako začeli v četrtek ali petek, fantje pa so kondicijo vzdrževali v fitnesu. Vsaj tisti izkušenejši, medtem ko je mlajši del opravljal tudi ledene treninge – tudi skupaj z zasedbo HK Olimpije, s katero nekateri (med drugim Tomaž Trelc, Kristjan Čepon, Miha Logar, Jure Sotlar, Luka Kalan, Tadej Snoj …) igrajo v polfinalu mladinske lige EBYSL. Polfinalna serija med Olimpijo in Sapo je izenačena na 1:1 v zmagah, odločilna tretja tekma polfinala EBYSL bo v sredo v Szekesfehervarju.

Kdo bo zaigral v polfinalu domačega prvenstva, bo jasno v prihodnjih dneh. Po besedah kluba se bodo treningov konec tedna udeležili vsi tujci z izjemo poškodovanega Kyla Medveca, za katerega je sezona najbrž že končana. Prav tako po poškodbi še vedno okrevata David Planko in Gal Koren, medtem ko se Gregor Koblar počasi vrača, nekaj treningov je opravil z mlajšo selekcijo.

Olimpija bo prvo polfinalno tekmo s Celjem odigrala v petek, 27. marca, tekma pa bo zaradi kvalifikacijske tekme slovenske nogometne reprezentance proti San Marinu v Tivoliju najverjetneje na sporedu malce pred 18. uro.

Ne spreglejte